Friday , May 20 2022

Ghervazen Longher a mulțumit statului polon pentru sprijinul oferit României în lupta împotriva pandemiei

Polonia a oferit un ajutor important României în această perioadă în care țara noastră se confruntă cu un vârf al valului patru al pandemiei. Astfel, o echipă medicală de peste 40 de medici și asistenți din Polonia au venit, joi, 28 octombrie, să ofere ajutor și să se alăture doctorilor și asistenților români în lupta împotriva COVID-19.

Ajutorul statului polon vine ca răspuns al Uniunii Europene la cererea de asistență a României pentru a trata numărul mare de pacienți afectați de COVID-19, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă.

Polonia și-a arătat sprijinul și prin oferirea a 50 de concentratoare de oxigen, 150 de piese pentru concentratoare de oxigen, 55 piese de cardiomonitoare, 50 de piese de respiratoare, 3 piese de aparate de dezinfectare și 1000 de piese de pulsoximetri care toate au fost deja livrate în România.

Suceveanul Ghervazen Longher, deputatul minorității polone din România, a susținut în plenul Camerei Deputaților o Declarație prin care a prezentat importanța ajutorului oferit și a mulțumit Ambasadei Republicii Polone și sta­tului polon pentru sprijinul pe care îl oferă poporului român în lupta cu pandemia.

“Situația pandemiei în România este alarmantă. Deși în această iarnă, comparativ cu cea precedentă, vaccinurile sunt accesibile tuturor, Europa este singura regiune a lumii care raportează o creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19 la nivel global, după cum a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Din păcate România se află pe lista roșie a țărilor cu risc ridicat de infectare. De aceea mai multe țări ale UE, printre care și Polonia și-au oferit sprijinul în lupta cu pandemia.

Uniunea Polonezilor din România prezintă salutul său și mulțumește Ambasadei Repu­blicii Polone și statului polon pentru sprijinul pe care îl oferă poporului român în lupta cu pandemia.

Doar împreună putem învinge pandemia. Orice ajutor este bine venit în speranța că totul va reveni la normal în cel mai scurt timp. Multă sănătate tuturor!”, a transmis Ghervazen Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România. (O.S.)

Vezi si

Primarul Lungu a prezentat la Cluj strategia municipiului Suceava pentru a deveni un oraș ecologic și inteligent până în anul 2030

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat, joi,  la Cluj Napoca, la prima întâlnire din …