Friday , August 12 2022

GHEORGHIU: Am făcut nenumărate demersuri pentru ca și cei din sectorul cultural-creativ să fi beneficiat de schema de ajutor de stat. Fostul ministru Năsui s-a opus cu vehemență

Beneficiarii măsurii HoReCa 1 au primit toate sumele pentru care au aplicat în 2021. Între decembrie anul trecut și februarie 2022, 450 milioane de euro au fost transmise în piață de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

”Mi-ar fi plăcut ca schema de ajutor de stat să fi fost și pentru cei care au suferit pierderi la fel de mari, cei care au coduri CAEN din zona sectoarelor cultural creative, ca o măsură compensatorie a restricțiilor aproape draconice pe care le-au avut și ei.  Din păcate, fostul ministru Năsui s-a opus cu vehemență, iar solicitarea mea și a tuturor celor din domeniu nu a fost posibilă, deși demersurile pe care le-am făcut în calitate de ministru au fost nenumărate. Mă bucură însă faptul că ministrul Cadariu a înțeles foarte ușor situația și a declarat public că, în cadrul măsurii HoReCa 2, codurile CAEN ale sectoarelor culturale, care au avut pierderi chiar și de 95% inclusiv în 2021, vor fi incluse”, a declarat deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, fost ministru al Culturii.

Conform acestuia, un ministru liberal ”înțelege foarte bine ce înseamnă sprijinirea tuturor ramurilor economice, mai ales a celor care aduc plus valoare. Turismul și Cultura sunt domenii care au fost și vor fi interconectate”.

Cadrul legal pentru măsura HoReCa 2 a fost reglementat în ultima ședință de guvern, iar premierul Nicolae Ciucă a transmis asigurări că la rectificarea bugetară va suplimenta bugetul ministerului cu sumele necesare.

Vezi si

 Lupoaica-refugiat a plecat de la Grădina Zoologică Rădăuți spre Sanctuarul de la Zărnești (VIDEO)

Lupoaica salvată din calea războiului din Ucraina și găzduită temporar la  Grădina Zoologică Rădăuți a …