Saturday , May 25 2024

Gheorghe Șoldan: „Suceava nu este pe drumul cel bun, ci pe contrasens”

La evenimentul de vineri  fost organizat de PSD la Prestige Ballroom, Gheorghe Șoldan, candidatul social democraților la funcția de președinte al Consiliului Județean, le-a cerut sucevenilor să fie alături de el pentru a aduce o schimbare în bine a județului.

Șoldan a urcat pe scenă ușor emoționat și scăpând niște hârtii – pe care atent fiind, le-a ridicat foarte repede și le-a luat deputatul Eugen Bejinariu – dar pe măsură ce a început și continuat discursul și-a găsit tot mai mult curaj.

Un element sentimental frumos al discursului l-a constituit întrebarea adresată publicului cu privire la cei care au rude sau cunoștințe plecate la muncă peste hotare iar o alta mulțumiri adresate fratelui său care a venit de la muncă de peste hotare ca să îl susțină la evenimentul de vineri, 12 aprilie.

Între altele, Gheorghe Șoldan a prezentat un dosar în care a strâns promisiunile făcute de actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și care nu au fost duse la îndeplinire, dosar pe care ulterior l-a trântit.
Prezentând o suită de nerealizări pe care le-a pus în sarcina administrației liberale, Gheorghe Șoldan a spus că „primul gospodar al județului face hore și bătucite în timp ce județul stă pe loc”, după care a ironizat sloganul lui Gheorghe Flutur spunând că „Suceava nu este pe drumul cel bun, ci pe contrasens”. Din punctul său de vedere „Vremea tătucului a cam trecut” și încheirea a fost tot o ironie la adresa lui Gheorghe Flutur: „Știți ce fac fluturii în luna iunie? Zboară. Doamne Ajută”

Numeroși social democrați au luat cuvântul vineri în fața celor aproximativ 1.700 de participanți la  lansarea candidaţilor partidului  la Consiliul Judeţean şi la primăriile din judeţ. Lderul județean al PSD, senatorul Ioan Stan și liderul național, premierul Marcel Ciolacu au intervenit la microfon de două ori cuvântul, în partea finală a evenimentului a luat cuvântul și Paul Stănescu, secretarul general al PSD și deputatul PSD Eugen Bejinariu.

Pe scenă au urcat secretarul de stat Gheorghe Cârciu de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și lidera organizației județene a femeilor social democrate, Larisa Blanari, ambii candidând din partesa PSD însă la europarlamentare.

După discursul candidatului PSD la funcția de primar al Sucevei, Vasile Rîmbu, au luat cuvântul printre alții primarul de Fălticeni, Cătălin Coman,  candidatul la Primăria Rădăuți, avocatul Traian Andronachi – care s-a referit foarte mult la cei prezenți aducându-le laude pentru diferite merite și exprimându-și speranța că la finalul anului Marcel Ciolacu va fi președintele României; candidatul la Primăria Vatra Dornei, Gică Apetrii și candidatul la Primăria Gura Humorului, dr. Gelu Duprii. Iar aceștia au fost doar cei are au luat cuvântul la lansarea candidaților.

Au mai fost și câțiva aleși locali care în răstimpul prilejuit de derularea conferinței județene de alegeri în interiorul partidului au luat cuvântul pe scenă. Una din intervernțiile cele mai interesante a fost cea a primarului comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl care a spus că nu trebuie subestimați cei de la PNL și de mai multe ori în cuvântul său s-a adresat direct deputatului Șoldan, candidatul PSD pentru conducerea CJ Suceava. (O.S.) 

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …