Tuesday , September 27 2022

Gheorghe Flutur vrea să-i premieze pe sucevenii cu poveşti de succes în străinătate

Distincţia „Meritul Bucovinei” va fi oferită, în data de 28 iulie, sucevenilor de succes din Diaspora  flutur 19 dec 2017

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava organizează în acest an, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, mai multe acţiuni destinate acestui important eveniment din viaţa tuturor românilor din ultimul secol. Pentru realizarea unora dintre evenimentele respective – prezentate cu alte ocazii de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur – administraţia judeţeană suceveană se bazează pe implicarea sucevenilor din Diaspora.

Reiterând un demers de-al său de acum aproape două luni, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, i-a chemat pe sucevenii plecaţi la muncă în străinătate să se implice în acţiunile derulate în Anul Centenar. Este vorba, în primul rând, de promovarea bunelor exemple de suceveni care, muncind de mai multă vreme peste hotare, fac cinste ţării şi locului din care provin.

Practic, cam tot ce au de făcut cetăţenii români originari din Suceava care îngroaşă rândurile Diasporei este să trimită pe mail, către CJ,  „o descriere scurtă a poveştii de succes” şi datele de contact. Reamintind că, pe 28 iulie, CJ Suceava va decerna distincţii  «Meritul Bucovinei»  celor care  au reuşit să înregistreze „succese deosebite” în activitatea pe care o desfăşoară, Gheorghe Flutur le-a transmis sucevenilor din Diapora că dacă programul nu le permite să participe la evenimentul din 28 iulie, „ne-am bucura foarte mult dacă ne-aţi transmite un mesaj care va fi editat în publicaţia  ”Mesajele Diasporei pentru judeţul Suceava în Anul Centenar”. „În acest context, în data de 28 iulie 2018, în municipiul Suceava, la Palatul Administrativ, dorim să oferim distincţia «Meritul Bucovinei» acelora dintre dumneavoastră care, departe de locurile natale, aţi reuşit să înregistraţi succese deosebite în activitatea pe care o desfăşuraţi. Astfel, aşteptăm să ne transmiteţi, pe adresa oficială de e-mail [email protected], o descriere scurtă a poveştii dumneavoastră de succes, precum şi datele de contact pentru a stabili mai multe detalii. În cazul în care agenda nu vă permite să participaţi la evenimentul din data de 28 iulie, ne-am bucura foarte mult dacă ne-aţi transmite un mesaj, care va fi editat în publicaţia «Mesajele Diasporei pentru judeţul Suceava în Anul Centenarului Unirii», pe care o vom realiza pentru marele eveniment din data de 28 Noiembrie 2018”, a transmis Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. Totodată, sucevenii care au cunoştinţă despre persoane care provin din judeţul Suceava, dar îşi desfăşoară activitatea în afara graniţelor ţării şi care s-au făcut remarcate în mod pozitiv în comunităţile unde se află sunt rugaţi să transmită către CJ Suceava datele lor de contact pentru a le invita la aceste ­ma­nifestări. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Cele mai mari note la proba de interviu de luni au fost acordate candidatelor la funcțiile de conducere vacante de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava

Este vorba despre profesoarele Silvia Nuțu, candidata la postul de director, și Gabriela Cazac, care …

3 comments

  1. Nu sunt de aceiasi părere cu voi, și eu sunt un Romin care locuiesc in Irlanda departe de locul unde m-am născut,și cunosc oameni de succes care ajuta pe cei ce pleaca din țara pentru un trai mai bun , și apoi ei trimit bani acasă la părinți, frați, etc. Și cu bani trimiși de cei plecați se fac lucruri frumoase in suceava, exista aici un Sucevean din Cajvana care da de munca la 50-60 de oameni și ei la rindul lor țin familiile acasă, + ca are făcute constructi frumoase in Suceava, și ce ar fi rău asemeni oameni sa primească o felicitare cu respect
    Ion

  2. Ne ia din nou de fraieri ! De ce nu premiaza un sucevean ce are o poveste de succes aici,la noi acasa,cu banii lui sau cu cei dati de conducatori nababi fanarioti ce nu se mai satura !

  3. Meritul Bucovinei ar trebui acordat eroilor care stau in Suceava, medicilor sau oamenilor remarcabili care au avut curajul de a ramane acasa pentru a devzolta ceva.

    Cand un roman realizeaza ceva in strainatate este in beneficiul comunitatii locale de acolo si meritul ar trebui recunoscut de autoritatile locale de acolo.

    Nu pot sa cred ca in Romania am ajuns sa premiem emigrarea de inteligenta cenusie!