Wednesday , February 1 2023

Gheorghe Flutur: “Voi insista pentru zboruri între Suceava și Cluj, Timișoara și Constanța. Oamenii au nevoie de aceste curse”

Ieri, la Gura Humorului, a început o consfătuire a directorilor de aeroporturi din România. In deschiderea lucrărilor ședinței, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a atras atenția că, în condițiile în care infrastructura rutieră din România are perspective tot mai proaste, presiunea pe aeroporturi va crește, fiind necesară găsirea de soluții pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare

sedinta aar2


In perioada 11-12 mai, la Gura Humorului se desfășoară Consfătuirea pe probleme economice, de achiziții publice și comerciale în domeniul aviației civile, organizată de Asociația Aeroporturilor din România. Ieri, în deschiderea lucrărilor ședinței, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că în condițiile în care, în special în zona Moldovei, pentru infrastructura rutieră și feroviară nu sunt perspective de modernizare, aeroporturile sunt cele care vor trebui să preia această presiune impusă de ritmul oarecum mai crescut al afacerilor și al nevoii oamenilor de a călători cât mai rapid. “Cu absorbție zero pe fondurile europene, cu zero kilometri de autostradă, cu perspective proaste în ce privește drumurile expres, cred că va exista o presiune pe aeroporturi, pentru că oamenii doresc să circule, viteza cu care se circulă crește, iar afacerile încep să meargă”, a atras atenția șeful CJ Suceava.

De asemenea, Flutur a adus în discuție necesitatea dezvoltării infrastructurii aeroportuare, afectată însă de restricțiile privind ajutorul de stat, multe aeroporturi din țară având nevoie de investiții pentru modernizarea aerogărilor, dar Ministerul de Finanțe susține că respectivele administrații locale nu pot face împrumuturi în acest scop, pentru că astfel s-ar depăși plafonul și deficitul bugetar prognozat. Gheorghe Flutur a declarat că aceste investiții sunt extrem de importante, dând ca exemplu Aeroportul sucevean, care, după modernizarea pistei, are cereri tot mai mari din partea călătorilor, în special pe relația cu Bucureștiul, ținând cont de distanța care separă cele două orașe și de condițiile proaste de trafic. Președintele CJ Suceava și-a exprimat convingerea că, pe viitor, soluția este transportul pe calea aerului: “Soselele sunt supraaglomerate cu camioane. In Germania, din cauza blocajelor se discută de lărgirea autostrăzilor. In România nu sunt nici aceste autostrăzi”.sedinta aar1

De aceea, Flutur consideră că o alternativă viabilă la drumurile de opt ore până la București sau chiar 14 ore până la Timișoara o reprezintă cursele aeriene interne regulate. “Voi insista pentru deschiderea unor curse aeriene între Suceava și Cluj, Suceava – Timișoara și Suceava – Constanța, pentru că oamenii au nevoie de asemenea curse”, a declarat ieri președintele CJ Suceava. De asemenea, Gheorghe Flutur a prezentat celor prezenți la consfătuirea organizată la Humor de Asociația Aeroporturilor din România și necesitatea încheierii de parteneriate între aeroporturile din România, precum și între aeroporturi și agențiile de turism, pentru încurajarea turismului de afaceri, balnear sau de vânătoare, îndemnând reprezentanții aeroporturilor să fie “o voce unită”, pentru a-și atinge obiectivele. (O.S.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …

One comment

  1. Insistati domnule Flutur pentru curse interne BUCURESTI SUCEAVA cu companii low-cost, la preturi NORMALE , accesibile, nu cu Tarom- companie de tocat banii de la buget si care baga mana pana la cot in buzunarele noastre pentru niste curse cu avioane jalnice.
    Un bilet pana la Bucuresti este mai scump decat orice alt a calatorie low –cost in Europa.
    Oare exista solicitari mai mari spre Timisoara decat spre Bucuresti?
    Frige rau tema asta, a transportului aerian cu alte companii pe directia Bucuresti , de nimeni nu se atinge de subiect???