Sunday , October 2 2022

Gheorghe Flutur anunță că ministrul Dezvoltării va participa săptămâna viitoare la deschiderea primului șantier finanțat prin PNRR, creșa pentru copii din Fălticeni

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat, vineri, că săptămâna viitoare, joi, 18 august 2022, ministrul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, va veni într-o vizită la Suceava.
Conform președintelui CJ, ministrul va vizita două lucrări ale Consiliului Județean Suceava în execuție.
Mai exact, este vorba despre drumul județean 208C Liteni – Valea Glodului – Vulturești – Pleșești – Hârtop – Fălticeni, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), care este gata în proporție de 98% și care leagă Valea Șomuzului de Valea Sucevei. În cazul acestuia a mai rămas de consolidat un versant pe o porțiune de mai puțin de 100 de metri, unde au fost alunecări de teren.
Al doilea obiectiv care va fi vizitat este Grădinița Specială Fălticeni, unde sunt în curs de modernizare corpurile de clădire aparținând de aceasta. Lucrările la grădinița care se adresează unor preșcolari cu deficiențe sunt finalizate în procent de peste 50%, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional (POR) pe axa 8.
De asemenea, Cseke Attila va participa la Primăria Fălticeni la deschiderea primului șantier finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Creșa pentru copii, beneficiar fiind Primăria Fălticeni.
”Tot în acest program, o veste foarte bună pentru tot ce înseamnă ansamblul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, monument ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Ministrul va semna în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic și a directorul general al Companiei Naționale de Investiții (CNI) proiectul de consolidare a ansamblului arhiepiscopal Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, în valoare de 25 milioane de euro fonduri europene.
Acesta este cel mai ambițios proiect pentru un moment UNESCO în județul Suceava din ultimii ani și are în vedere o consolidare a tuturor construcțiilor, inclusiv a bisericii „Sf. Gheorghe”, a sediului arhiepiscopal, a chiliilor și a celorlalte clădiri, acestui obiectiv urmând să ii se dea o accesibilitate mai facilă și să pună in valoare potențialul uriaș a acestui important monument UNESCO”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …

2 comments

  1. O mana spala pe celalta si amandoua spala fatza. 25 mil investite in sfinti verzi pe pereti intorc teancuri de bani la buget. Nu-i asa? Si apoi…
    Biserica si preacinstitii cuviosi nu uita la vreme de alegeri.
    mr. Butterfly?

  2. Cand vine sa faca și autostrăzile?