Monday , April 15 2024

Gheorghe Flutur: Până la sfârșitul anului va fi scos la licitație tronsonul de autostradă Pașcani-Suceava-Siret

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a  participat miercuri, 15 februarie, la Ministerul Transporturilor, la București, la semnarea contractului pentru execuția tronsonului de Autostradă A7 Bacău-Pașcani, fiind deja contractați peste 300 de kilometri din autostrada care va lega Moldova de București.

”Sunt foarte bucuros că se conturează în viitor această legătură și, cel mai important lucru, astăzi împreună cu ministrul Sorin Grindeanu, am discutat ca până la sfârșitul anului să fie scos la licitație și tronsonul care leagă Pașcaniul de Suceava și de Siret. Ne-am luptat mult pentru această autostradă, pentru legătura dintre capitala României și zona Moldovei, așa cum ne-am luptat și pentru Autostrada Nordului, autostrada A8, centurile ocolitoare de la Gura Humorului, Autostrada Suceava-Botoșani, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

Acesta a mai spus că poate fi considerată o ”zi istorică” pentru zona Moldovei și pentru Suceava și crede că în maximum doi ani și jumătate  cea mai mare parte a zonei Moldovei va fi ”acoperită” de autostradă. ”Este important pentru cei care așteaptă o perspectivă de dezvoltare a zonei Moldovei”, a ținut să sublinieze Gheorghe Flutur.

“Reamintesc faptul că pentru tronsonul Pașcani – Suceava – Siret, cu 2 ani în urmă, eu am făcut un demers la Guvernul României pentru finanțarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic. Consider că A7 este completă dacă va pleca de la București și va ajunge în frontiera cu Ucraina la Siret”, a afirmat președintele CJ Suceava.

“Mulțumim Guvernului Nicolae Ciucă și ministrului Sorin Grindeanu că au fost consecvenți în realizarea proiectului pentru Autostrada care să lege Moldova de Capitală”, a transmis Gheorghe Flutur.

Conform acestuia, în acest moment pe ruta Ploiești – Pașcani toate tronsoanele sunt contractate și încep lucrările, iar pe tronsonul Pașcani – Suceava, Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic se apropie de 95%, mai sunt de executat 460 de metri liniari de foraje profil de sol în zona Aeroportului Ştefan Cel Mare din Suceava, acolo unde accesul este mai dificil din cauza unor ravene.

De asemenea, pe tronsonul Suceava – Siret, Studiul de Fezabilitate e realizat în proporție de 50%, dar în zonă se afla deja 2 utilaje care lucrează la foraje, a mai informat Gheorghe Flutur.

”Consiliul Județean Suceava s-a implicat, prin Direcția Tehnică și prin specialiștii de la Drumuri Județene, care au fost mereu aproape de CNAIR și proiectanți. Personal am făcut multe drumuri la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, am participat la ședințe de progres și foarte important este faptul că s-a obținut și finanțare europeană pentru acest traseu care nu a fost prins la finanțare prin PNRR”, a spus Flutur.

Acesta a reamintit  faptul că marți a depus un proiect de Hotărâre de Consiliu Județean care se referă la un parteneriat între CJ Suceava și CNAIR pentru construirea unui drum de la Vicovu de Sus până la viitoare Autostrada A7 în zona Siret, drum destinat traficului greu pentru mijloacele de transport care vin din Ucraina, mai ales ca în perioada următoare se are în vedere deschiderea punctelor de frontieră Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei. (O.S.)

Vezi si

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat șantierul de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”

Vineri, 12 aprilie 2024, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a vizitat șantierul de restaurare și consolidare al …