Thursday , December 8 2022

Gheorghe  Flutur, optimist în privința numărului mare de turiști și al celor care călătoresc cu avionul de la și spre Suceava

Vineri a avut loc, la Gura Humorului, Summit-ul RePatriot, evenimentul fiind găzduit de Hotelul „ToacaBellevue”. Circa 200 de oameni de afaceri și manageri români din Diaspora și din țară au participat la deschiderea lucrărilor iar printre oficialitățile invitate la acest eveniment s-au numărat Sandra Pralong, consilier de stat în Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur și primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cu această ocazie, președintele CJ Suceava le-a transmis participanților la Summit-ul RePatriot că în Bucovina pot beneficia de un climat favorabil pentru investiții, deoarece autoritățile sucevene le sunt alături, fiind conștiente că altă soluție pentru dezvoltare nu există. Ca de obicei, șeful administrației județene nu a ratat să invite pe cei prezenți să promoveze Bucovina ori de câte ori au ocazia și să investească în turism, având abordări optimiste atât în privința numărului de turiști din acest an, dar și a numărului celor care vor călători cu avionul de la Suceava spre diverse destinații externe ori spre București. „Deci în zona turismului aș vrea să vă invit să veniți cu prieteni, parteneri. Putem organiza tururi, chiar și gratis, pentru presă, pentru operatori de turism pentru că interesul este să facem reclamă să vină cât mai multă lume. Și anul acesta cred că vom avea undeva la jumătate de milion de turiști”.

Potrivit celor precizate de Gheorghe Flutur, în sudul Bucovinei sunt peste 17.000 de locuri de cazare, cifră ce o plasează pe poziția a treia în România ca destinație, după Brașov și Litoral.

De cealaltă parte, nu a lipsit o radiografie critică referitoare la lipsa infrastructurii adecvate. „Sperăm să facem și șosele ca să veniți mai ușor acasă. Altfel e doar o poveste de simpozion sloganul „Întoarceți-vă acasă!” Eu sunt foarte realist. Întorsul acasă se leagă de infrastructură și de investiții”, a spus șeful administrației județene sucevene, după care a dat și o tentă politică discuției în binecunoscutul său stil: „trebuie să ne suflecăm mânecile, să dăm oameni politici mai buni, mai competenți”. „Să concediem mediocritatea și să facem ceva mai mult pentru România. Și dacă de aici de la Suceava ne umplem cu un pic de optimism vă spun eu ceva: mănăstirile lui Ștefan și astăzi atrag ca un magnet. E un miracol. Spunem că suntem foarte buni în turism dar suntem pentru că avem despre ce vorbi. Nu trebuie să facem mare lucru. Pentru că ne-au lăsat înaintașii niște capodopere excepționale care trebuie puse în valoare. De aceea eu vă adresez un mesaj și o rugăminte să promovați Bucovina”. (D.P.)

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …

One comment

  1. Pentru a se face turism la modul profesionist in Bucovina, trebuie mărit aeroportul din Salcea, modernizată infrastructura feroviară și in special cea rutieră. De asemena, trebuie crescută calitatea serviciilor oferite de proprietarii de hoteluri și pensiuni.