Wednesday , April 7 2021
Breaking News

Gheorghe Flutur cere fonduri europene pentru un drum nou și un terminal cargo la Aeroport

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că are în vedere obținerea de fonduri europene prin Programul de Reziliență pentru un nou acces rutier la aeroport, după modelul Brașovului.

„Am văzut că Brașovul a depus și mă gândesc să depunem și noi: acces spre aeroport. Cei de la Brașov fac un aeroport undeva la Ghimbav și vor să facă (obțină) finanțare pe PNRR pentru cale ferată și drum. Adică, la noi, mă gândesc că deocamdată avem nevoie de un drum între Salcea și Burdujeni. El este acum de pământ și ajunge undeva în Burdujeni – sat, dar noi va trebui pe viitor să avem și a doua variantă de acces spre aeroport pentru că, altfel, ne blocăm în momentele de vârf”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean a făcut aceste declarații în contextul în care se fac demersuri pentru ca și consiliile județene să devină eligibilă pentru finanțarea pe bani europeni prin Programul Național de Redresare și Reziliență. De asemenea, tot în legătură cu infrastructura aeroportuară, Gheorghe Flutur a anunțat că este și o solicitare din partea CJ Suceava de a se analiza dacă este posibilă includerea ca și cheltuială eligibilă prin PNRR a finanțării, la Aeroport, a unui terminal cargo. (D.P.)

 

Vezi si

Președintele Academiei Române: Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, o adevărată universitate creştin-ortodoxă (FOTO-VIDEO)

Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, mai ales a celor de la sud şi …