Gheorghe Flutur cere deschiderea Spitalului Județean pentru toate serviciile asigurate înainte de pandemie

reportersite
25/05/20 ora:8:00am

“Numărul de pacienți cu COVID-19 a scăzut continuu. Crește numărul pacienților cu rezultate negative, dar cu diferite afecțiuni pentru care necesită internare”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat întrunirea, în cel mai scurt timp, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava pentru a se analiza și stabili procedurile, pașii de urmat în vederea revenirii Spitalului Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava la activitățile normale, de dinainte de pandemie.

Împreună cu conducerea SJU Suceava, conducerea CJ Suceava a făcut la sfârșitul săptămânii trecute o analiză axată în special pe evoluția numărului de pacienți COVID și non-COVID iar concluzia, potrivit unei informări a CJ Suceava, este: „De la începutul lunii mai numărul de pacienți cu COVID-19 a scăzut continuu”. În același timp, potrivit unei informări a șefului administrației județene sucevene, numărul pacienților cu rezultate negative la testele PCR cu diferite afecțiuni pentru care necesită internare este în continuă creștere, proporțional cu scăderea înregistrată la numărul de pacienți COVID.

Odată cu scăderea numărului de pacienți COVID, tendința epidemiologică favorabilă precum și recenta extindere a sectoarelor tampon (unde pacienții sunt testați serologic și ulterior transferați în sectoarele COVID sau non-COVID), se poate trece la identificarea pașilor de urmat pentru deschiderea Spitalului Nou pentru toate serviciile asigurate anterior izbucnirii epidemiei.

În urma acestei analize și după discuțiile purtate cu Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății privind posibilitatea și necesitatea declanșării procedurilor, Gheorghe Flutur a solicitat o întrunire de urgență a CJSU Suceava pentru a identifica soluțiile, pașii de urmat pentru ca SJU să poată relua serviciile medicale pentru toate categoriile de pacienți. „Pentru suceveni și zonele limitrofe este nevoie să fie deschise cât mai repede majoritatea secțiilor. Sunt multe servicii medicale care nu pot fi asigurate de alte spitale din județ din motive de personal și dotare, sau sunt secții cu specializări medicale unice în județ”, este de părere Gheorghe Flutur. (D.P.)

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. gargara 25/05/2020 la ora 11:49 -

    ne-ai demonstrat cu faptele, tovarase flutur! esti foarte preocupat, nemaipomenit de preocupat. cu taxa de protectie politica cand o sa ne spui cum e? nu mai prostesti pe nimeni cu analizele tale si cu vom face, ne vom intruni, vom analiza,… ia-te de mana cu prefectul si hai valea! ne-am saturat de marsavia voastra!
    SJU o sa-si revina, voi politrucilor, pare ca nu va veti reveni, ca sunt peste 20 de ani de cand, cu aceleasi apucaturi, an de an va duceti zilele.

  2. eva 25/05/2020 la ora 10:56 -

    Iar iese acest individ cu “abureli ” pentru multime !!!
    Acesta ar trebui urgent demis pt. ca a facut destul rau judetului Suceava !!!!