Gheorghe Flutur anunță posibile curse aeriene de la Suceava spre Spania, discuțiile fiind avansate cu o companie privată

reportersite
22 septembrie 2020, 7:30

secretarasite
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că sunt discuții avansate pentru zboruri noi din Suceava către Spania. În prezent, de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” de la Suceava zboară 15 curse spre 15 destinații – parte din acestea fiind pe o perioadă scurtă operate de Blue Air în condițiile în care pe aeroportul băcăuan nu se pot face curse externe și interne din cauza lucrărilor la pistă.

Cu toate acestea, niciuna din destinațiile externe de la Suceava nu este spre vreun oraș din peninsula iberică. Prezent pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava pentru a inspecta lucrările la noul terminal, Gheorghe Flutur a spus că în perioada următoare vor fi surprize în ceea ce privește introducerea de noi curse aeriene de la Suceava.
„Suntem în discuții avansate pentru a introduce pe ruta Suceava – București o nouă companie care să opereze. De asemenea, suntem în discuții foarte avansate pentru zboruri pe ruta Spania”, a declarat Gheorghe Flutur.
El a amintit că în momentul de față de pe aeroportul Suceava sunt zboruri către 15 destinații internaționale și interne. „S-a dezvoltat foarte mult acest aeroport în ultimul timp. Numai în ultimii patru ani numărul de pasageri a crescut de peste 10 ori. Dacă în 2016 erau undeva la 40.000 de pasageri anual, în 2019 am avut 430.000 de pasageri. Pandemia a afectat și zborurile în toată lumea și în România, ne-a afectat și pe noi. Am depus o solicitare la Comisia europeană pentru un ajutor pentru Aeroportul „Ştefan cel Mare” de la Suceava având în vedere pierderile. Sperăm în revenirea la normalitate”, a declarat președintele CJ Suceava. (D.P.)
secretarasite