Monday , February 6 2023

Gheorghe Flutur anunță oficial că autostrada Siret – Suceava – Ploiești (A7) va fi construită și va fi finanțată cu fonduri europene. Primele licitații vor avea loc luna aceasta

Președintele CJ Suceava a avut ieri o întâlnire cu noul director general al CNAIR, Sorin Scarlat, în urma căreia a anunțat că încep procedurile pentru realizarea multașteptatei autostrăzi care să ne lege de sudul țării. Gheorghe Flutur a spus că studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Siret – Suceava (41 km) și Suceava – Pașcani (60 km) vor fi scoase la licitație până la sfârșitul acestei luni. Valorile estimative pentru porțiunea Siret -Suceava sunt de 893 de milioane lei, iar pentru porțiunea Suceava – Pașcani aproximativ 1,3 miliarde lei. De asemenea, Gheorghe Flutur a discutat și despre  realizarea centurilor la Gura Humorului, Câmpulung, Vatra Dornei, în cadrul proiectului privind Autostrada Nordului (Suceava – Dej – Satu Mare) 

În cadrul unei întâlniri care a avut loc marți la Consiliul Județean Suceava între președintele CJ Gheorghe Flutur, noul director general al Companiei Naționale de  Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR), Sorin Scarlat, și prefectul Alexandru Moldovan s-au discutat pers­pectivele investiționale în infrastructura rutieră din județ.

În urma întâlnirii, Gheorghe Flutur a anunțat că autostrada Siret – Suceava – Ploiești (A7) va fi construită și va  fi finanțată din fonduri europene.

Conform președintelui CJ, studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Siret – Suceava (41 km) și Suceava – Pașcani (60 km) vor fi scoase la licitație până la sfârșitul acestei luni. Valorile estimative pentru porțiunea Siret -Suceava sunt de 893 de milioane lei, iar pentru porțiunea Suceava – Pașcani aproximativ 1,3 miliarde lei. Lungimea totală a A7 este de 430 km, iar valoarea totală de ridică la aproximativ 4,9 miliarde lei cu TVA.

Pe de altă parte, la întâlnirea care a avut loc ieri s-a discutat și despre Autostrada Nordului Suceava – Dej – Satu Mare, fiind prezentată etapizarea proiectului și tratarea în primă fază a centurilor ocolitoare de pe traseu: Gura Humorului, Câmpulung, Vatra Dornei. „Acum se discută despre transferarea unor bani de la POIM la POR pentru ca aceste centuri să fie eligibile. În perioada imediat următoare vor veni specialiști din cadrul CNAIR pentru a discuta la concret realizarea centurilor”, a declarat Gheorghe Flutur.

La discuții a participat și directorul DRDP Iași, Mugurel Laicu, căruia Gheorghe Flutur i-a solicitat modernizarea DN2 Grănicești – Vama Siret, modernizarea unor porțiuni din DN 17 Suceava – Vatra Dornei, modernizarea DN Păltinoasa – Marginea – Vicovu de Sus, modernizarea DN Adâncata – Zvorâștea, Rădăuți – Gălănești, Sadova – trei Movile – Ciumârna, precum și investiții în sensuri giratorii.

„Am solicitat ca aceste întâlniri să aibă loc periodic și la ele să participe și reprezentanți ai Consiliului Județean, șefi de instituții deconcentrate pentru a găsi cele mai bune și cele mai rapide soluții pentru rezolvarea problemelor. În ultimii ani Consiliul Județean a fost fugărit de la aceste întâlniri și cred că județul a avut de pierdut”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava. (O.S.)

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …

One comment