Saturday , May 25 2024

Gheorghe Flutur anunță o finanțare de peste 100 de milioane de euro a spitalului de copii de la Suceava, care va avea 500 de paturi

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că vineri, în ședința de Guvern a României, Guvernul Ciucă va dezbate o ordonanță de urgență privind finanțarea unor spitale publice din fonduri europene și din credite externe, urmând a fi aprobată și finanțarea spitalului de pediatrie de la Suceava, ce va include și maternitatea. Noul spital va fi ridicat în curtea Spitalului Vechi.

”Vreau să vă informez că s-a finalizat documentația pentru spitalul de copii de la Suceava și am speranța să obținem cel puțin 100 de milioane de euro pentru a demara cea mai mare investiție  din ultima perioadă pentru sistemul de sănătate din județul Suceava”, a declarat joi Gheorghe Flutur.

Spitalul de copii va fi ridicat în curtea Spitalului Vechi, undeva în zona blocurilor ANL pentru medici, pe o suprafață de 5.100 mp și va avea  șase etaje. ”Va avea circa 500 de paturi, din care avem pentru aparținători, pentru că e vorba de spital de copii, 124 de paturi. Avem sistem de urgență propriu, avem un număr de locuri pentru internare de zi, adică de scurtă durată și dotări de ultimă oră, inclusiv tot ce înseamnă partea de maternitate va fi integrată în acest nou spital de copii de la Suceava”, a explicat președintele CJ Suceava.

Acesta a reamintit faptul că s-a luptat de mulți ani pentru acest spital și că documentația a fost făcută cu bani de la Compania Națională de Investiții.

”Am avut discuții cu Ministerul Fondurilor Europene, ne-au asigurat că sunt șanse să primim bani pentru finanțarea spitalului de copii, iar mâine se va dezbate și sunt convins că se va aproba ordonanța cadru de finanțare a acestor proiecte. Sunt mai multe investiții în țară, dar la Suceava avem acest spital de copii. Mai avem un spital de boli infecțioase la care am ținut foarte mult să găsim surse de finanțare. De aceea, eu sunt optimist că vom obține o sumă importantă de bani pentru a demara lucrările”, a spus Flutur.

De asemenea, președintele CJ a spus că au început lucrările la noul pavilion al Secției de Oncologie, finanțarea fiind asigurată din surse proprii, din bani de la Consiliul Județean.

”Pavilionul spitalului de oncologie, care are aproape 100 de paturi, prevăzute tot așa, cu aparținători, familii care să poată stea cu bolnavii, ambulatoriu și paleație – o secție specială la spitalul de oncologie. Aici lucrările au început, se lucrează la săpături și investiția ajunge la aproape 10 milioane de euro”, a precizat Gheorghe Flutur.

Conform acestuia, după ce Spitalul Județean a a fost preluat de CJ, în 2009, Consiliul Județean Suceava a alocat fonduri de peste 80 de milioane de euro. ”La suma aceasta trebuie să adăugăm valoarea noului spital de copii, care înseamnă peste 100 de milioane de euro, Spitalul de Oncologie – 10 milioane de euro, noul Spital de Boli Infecțioase, investiții extrem de mari, pentru că ne dorim ca Spitalul de la Suceava să se transforme în spital clinic universitar. Avem aprobarea Ministerului Educației, am discutat și la Ministerul Sănătății să obținem această aprobare. În curtea spitalului se construiește Facultatea de Medicină și în felul acesta Suceava să devină un centru universitar și o zonă cu investiții puternice în domeniul sănătății, așa cum am făcut în ultimii ani”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

”Așadar, vestea bună este că suntem în linie dreaptă pentru mult așteptatul spital de copii de la Suceava. Au fost multe bătălii de convingere a celor care trebuie să deschidă punga și pentru județul Suceava și îmi exprim speranța că în perioada imediat următoare vom putea începe lucrările și la Spitalul de Copii”,a încheiat Gheorghe Flutur. (O.S.).

Vezi si

Bogdan Gheorghiu: Programul de guvernare al PSD – dictatură controlată: ”Rîmbu are în sânge postura de controlor. Șoldan are o atitudine paranoică”

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, fost ministru al Culturii, a transmis, sâmbătă un mesaj …

One comment

  1. 99,5 Milioane de euro ii baga la ciorap, 500.000 schimba perdelele la spital. Perdelele le cumpara de la Matusa lui din bazar la Suceava la 90x pret mai mare decat pretu normal.