Thursday , February 9 2023

Gheorghe Flutur, ales președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

”În anul 2023 debutează Programul Operațional Regional POR 2021-2027, perioadă în care, pentru cele 6 județe din Regiunea de Nord-Est, este disponibilă suma de 1,75 miliarde de euro.
Mi-am propus ca pentru anul 2023 să urgentăm ghidurile și procedurile pentru a se putea semna contracte și a începe lucrări. Mă refer în primul rând la capitolul accesibilitate, drumuri județene.
Pentru noi, avem în vedere legătura între municipiul Fălticeni și orașul Gura Humorului cu zona Mălini, unde ne propunem modernizarea drumului, cât și pod nou peste apa Moldovei la Mălini. De asemenea, sunt prevăzute și proiecte pentru capitalele de județ pentru mobilitate urbană. Aici municipiul Suceava are proiecte de peste 60 de milioane de euro”, a declarat președintele CJ Suceava.
Conform acestuia, o  noutate adoptată luni este că și celelalte municipii (Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei) vor primi fonduri prin procedura de prealocare, Flutur arătând că are în vedere și proiecte pe digitalizarea administrației publice, pentru  îmbunătățirii raportului cu populația și cu agenții economici.
”Alte proiecte care vor intra la finanțare se referă la anveloparea clădirilor și reabilitarea termică, proiecte în domeniu educației- infrastructura de școli, proiecte pe turism cultural, balnear și agrement. De asemenea, sume mari de bani se vor aloca mediului de afaceri pe IMM-uri, în competitivitate, cercetare, inovare, dezvoltare competențe, în valoare de 357 milioane de euro”, a mai declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, proaspăt ale în funcția de președine al CDR Nord-Est. (O.S.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

2 comments

  1. Cine l-a ales si cum s-au desfasurat alegerile astea?
    Pungile.alea cu atentii de sub masa de la picioarele alesilor ce contin si de unde sunt?
    Intreb pentru un prieten.

  2. Ce? Stai asa!
    Nu nice cine l-a ales. Sau se aleg asa ei intre ei cu randul.
    Pai cand te.pregatesti as cheltui 1.7 miliarde de euro poate ca ar trebui mentioned cine a ales sa -i dea lui Flutur decizia cum vor fi cheltuiti. Ca gard perimetral la aeroport este deja in plan…