Saturday , June 22 2024

Gheorghe Flutur, alături de primarul Vasile Iliuț, pe șoseaua ocolitoare a Vicovului de Sus: Până în octombrie acest drum va fi finalizat

Continuând maratonul prin localitățile județului, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a fost, joi după-amiază, din nou la Vicovu de Sus. Împreună cu primarul orașului, Vasile Iliuț, președintele PNL Suceava a fost pe noua șosea ocolitoare a Vicovului, drum care pleacă de la frontiera cu Ucraina și ajunge la Bilca, o investiție extrem de importantă, care va ajuta la descongestionarea traficului prin Vicovu de Sus.

”Este vorba despre 10 km șosea, o centură care până în toamnă, în octombrie va fi gata. Drum asfaltat care scoate traficul greu de la intrarea în țară din Ucraina. De aici va ieși traficul spre Bilca. Este o investiție foarte, foarte importantă pentru Vicovul de Sus. Un drum lat, gospodăresc”, a spus Gheorghe Flutur pe șantierul de la Vicovu de Sus.

Președintele Consiliului Județean a reamintit și faptul că Vicovul de Sus, sub guvernarea locală liberală, are proiecte de peste 80 de milioane de euro. ”Sunt peste 70 km coloană de apă și canal – proiecte de 35 de milioane de euro. De asemenea, sunt proiecte pentru gaz metan  de circa 9 milioane de euro, în asociere cu alte localități din zonă, sunt  foarte multe proiecte pentru școli, grădinițe, locuri de joacă, piste de biciclete”, a enumerat Gheorghe Flutur câteva din principalele proiecte ale primarului liberal Vasile Iliuț.

”Este o transformare radicală a acestui oraș, care până nu demult era părăsit, iar acum crește în fiecare zi”,a  concluzionat Flutur.

Vasile Iliuț, primarul liberal al orașului Vicovu de Sus, i-a mulțumit lui Gheorghe Flutur că a venit din nou pe șantierele din oraș și i-a reamintit că tot împreună au stabilit traseul și proiectul șoselei ocolitoare. ”Era doar un drum de țară când am fost cu mașina dumneavoastră pe el, cu iarbă și pe el ia uitați astăzi cum arată! Este pregătit stratul  suport al drumului, iar constructorul mi-a promis că până în octombrie se va da în folosință acest drum. Această centură ocolitoare va descongestiona toată circulația din Vicovu de Sus. E un lucru bun, un lucru dorit, așteptat de oameni, care va folosi atât la terenurile agricole, cât și pentru camioane, dacă vama va fi blocată. Drumul va duce înspre Bilca, de acolo domnul primar are proiect să-l ducă în centura Rădăuțiului. Este un proiect finanțat prin Programul ”Anghel Saligny”, un proiect care, într-adevăr, cum am spus și mă repet, a fost realizat datorită dumneavoastră, care ne-ați încurajat și ne-ați dat forță, l-am pregătit și sperăm în toamnă să ne bucurăm, să circulăm așa cum trebuie pe acest drum”, a spus primarul Iliuț. (O.S.)

 

 

Vezi si

Șase persoane implicate într-un accident pe strada Gheorghe Doja din Suceava (FOTO)

Sâmbătă seara, în jurul orei 18.00, un accident rutier în care au fost implicate două …