Tuesday , December 6 2022

Gheorghe Flutur aduce argumente pentru ca Spitalul Judetean de Urgenta Suceava sa nu fie transformat in spital COVID-19

Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, a transmis sambata dimineata un comunicat adresat “celor care decid in aceasta perioada“, in care prezinta argumente pentru ca Spitalul Judetean sa nu fie transformat intr-o unitate dedicata exclusiv bolnavilor COVID-19.

“1. Spitalul vechi – cu pavilioanele de boli infecțioase, pneumologie, dermatologie, îngrijiri paliative dețin în total 218 paturi și au un ATI propriu – să fie destinat în această perioadă bolnavilor de COVID-19.
2. Spitalul nou să fie menținut pentru tratarea celorlalte categorii de bolnavi.
Argumente:
– Județul Suceava, cu o populație de peste 750.000 de locuitori are nevoie de acest spital ca de aer pentru intervenții unice care pot fi făcute doar aici: maternitate grad 3, radiologie intervențională, cardiologie intervențională, imagistică deosebit de performantă, piciorul diabetic, neurologie, recentul laborator de medicină nucleară cu dotări de ultimă generație, oncologie, recentul ambulatoriu, urologie, gastroenterologie, UPU cu intrarea integrala în funcțiune, inclusiv CT și radiologie. Sunt secții care nu se mai găsesc la acest nivel în alte spitale din județul Suceava.
Sunt argumente de care trebuie să se țină cont pentru celelalte categorii de bolnavi.
Nu trebuie blocate aceste secții”, a aratat Gheorghe Flutur.
De asemenea, in legătură cu situația actuală, Gheorghe Flutur a declarat ca a cerut prefectului de Suceava aducerea de containere pentru a crea un triaj epidemiologic în afara pavilioanele existente, iar dacă, va crește numărul de bolnavi COVID-19, să se aibă în vedere și alte spitale din județ, la care Ministerul Sănătății să aloce fonduri de care e nevoie. “Pentru Spitalul din Fălticeni, cu 400 de paturi, recent terminat, am cerut de urgență 15 milioane de lei pentru dotare”, a spus presedintele Consiliului Judetean.
“Este o perioadă foarte grea pentru noi toți – pentru suceveni și pentru toată lumea. Ne trebuie rațiune, înțelepciune, solidaritate și acțiune rapidă. Îmi exprim speranța că toți cei care trebuie să decidă, vor ține cont de argumentele mele.
Și un mesaj pentru întregul corp medical din județul Suceava:
Celor care sunt bolnavi, le doresc însănătoșire grabnică, iar celorlalți le adresez rugămintea de a face în continuare toate eforturile pentru sănătatea și viața compatrioților noștri”, a transmis Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava. (O.S.)
Gheorghe Flutur

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …

No comments

 1. Domnule doctor Flutur.
  Testat pe pile
  Ai făcut un spital performant dar dotat cu șpăgari.
  În acest moment s-a dovedit ceea ce știam cu toții.
  Toti cei care mergeam la Iași, Cluj… etc pentru a fi tratați.
  Doctorii de aici au uitat de mult ce înseamnă să fii om…