Tuesday , October 4 2022

Gheorghe Flutur a verificat lucrarile la infrastructura s[i retelele de utilitati de la Fratauti


Pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur a verificat, ieri, lucr\rile pe mai multe [antiere din zona R\d\u]i unde se execut\ lucr\ri de modernizare a drumurilor, lucr\ri de execu]ie aduc]iune a apei potabile [i de canalizare. ~ncep=nd de ieri, datorit\ lucr\rilor demarate la paleta de infrastructur\, de la R\d\u]i p=n\ `n satul M\neu]i din comuna Fr\t\u]ii Vechi se poate circula pe un drum cu suprafa]a modernizat\ – drumul era pietruit p=na la execu]ia acestor moderniz\ri.
Astfel, cu bani de la bugetul Consiliului Jude]ean Suceava s-au finan]at lucr\ri de modernizare a leg\turii municipiului R\d\u]i cu comunele Fr\t\u]ii Vechi [i Fr\t\u]ii Noi. Este vorba de 12 kilometri de tratament bituminos `n dou\ straturi, cu altfe cuvinte drumul respectiv va fi asfaltat ca la carte, fiind de importan]\ mare pentru localit\]ile respective [i aduc=nd, totodat\, un plus de civiliza]ie `n zon\.
Totodat\, pe [antierele de la Fr\t\u]ii Vechi [i Fr\t\u]ii Noi se lucreaz\ [i la aduc]iunea de ap\, precum [i la re]eaua de canalizare. De men]ionat c\, tot `n baza proiectului, s-a abordate [i problema epur\rii apelor uzate, motiv pentru care la Fr\t\u]ii Noi s-a procurat deja sta]ia de epurare. „A[a cum s-a procedat [i `n alte multe locuri din jude], prin investi]iile f\cute `n zona R\d\u]i, practic pe Valea Sucevei, la Straja, Bilca, Fr\t\u]ii Vechi [i Fr\t\u]ii Noi, locuitorii vor beneficia de utilit\]ile de baz\, ap\-canal, astfel `nc=t popula]ia s\ aib\ toate condi]iile [i confortul, la nivelul anului 2012”, a declarat Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …

No comments

  1. Domnule Flutur, daca tot ati fost in zona Fratautilor, de ce nu ati verificat si si lucrarile la “infrastructura” din Climauti, Bainet, Musenita??? Era la o aruncatura de bat…. Sa va ajut cu raspunsul: pentru ca nu s-a realizat NIMIC(sau ZERO) acolo, desi ati promis de nenumarate ori asfaltarea drumului DJ 291 A Fratauti-Climauti- Siret. Nu e asa ca am dreptate? Daca dam o cautare pe google pe aceasta tema o sa gasim foarte multe articole cu declaratii ale domniei voastre privind alocarea de fonduri pentru acest drum.
    Dupa opinia mea, nu este corecta alocarea masiva de fonduri pentru zona de munte(unde aveti interese) si ignorarea cu desavarsire a zonei Siret, ceea ce duce la discrepante majore in ceea ce priveste infrastructura.

  2. Daca tine cu adevarat la vocatia turistica a judetului , astept ca dl. Flutur sa faca o vizita si la santierul de la Cetate , unde poate arunca o privire in zona statuii lui Stefan ( sa vada ce superb arata gunoaiele neridicate cu anii ) si in spatele constructiei care acum se finalizeaza de catre firma G.C. unde molozul a invadat zona verde a versantului . Nu cred ca va fii usor de reabilitat acest spatiu degradat doar de indolenta muncitorilor si de lipsa de coordonare . Si va asigur ca nu-i un moft al unuia care se vrea activist ecologist .