Gheorghe Flutur a inspectat lucrările la drumul dintre Suceava și Dolhasca: „Se lucrează în forță. Drumul se lățește la 8 metri. Constructorul lucrează cu toate forțele pe șantier”

reportersite
17 septembrie 2020, 7:15

secretarasite

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat ieri lucrările de la Drumul Județean Suceava – Dolhasca, la ieșirea din Liteni.

„Le transmit locuitorilor că se lucrează în forță. Acest drum se lățește la 8 metri. 6 metri va fi carosabilul de asfalt și câte un metru, de o parte și de alta, este acostamentul. S-a săpat 55 de cm adâncime pentru că se pregătește fundația drumului. și această fundație este destul de complexă – are un strat de 10 cm de Durosol, un fel de liant care absoarbe apa, apoi 15 cm de pietriș care se tasează și ultimul strat este de piatră spartă. Se pregătește patul drumului pentru asfaltare. Sunt mai multe fronturi deschise pe zona aceasta”, a transmis Gheorghe Flutur.

Drumul are 46,7 km și este o investiție în ­va­loare de 22 de milioane de euro a Consiliului Județean Suceava, pentru care au fost accesate fonduri nerambursabile. Sunt 6 poduri, 71 de podețe, este un proiect pe fonduri europene și prin lățire, capacitatea portantă a drumului crește.

„Este un lucru extraordinar de important și oamenii trebuie să aibă încredere că noi lucrăm. De asta am venit aici, pentru a-i verifica și a-i grăbi, pentru că bate la ușă vremea rea. Şi mă bucur, constructorul înțelege și lucrează cu toate forțele pe șantier pentru a acoperi aceste casete. Încă o dată vreau să fac o precizare că am văzut în spațiu public în această perioadă discuții că va veni iarna și nu se acoperă aceste porțiuni de drum. Nu este adevărat. Ne ținem de treabă. Eu vin destul de des pe aceste șantiere, stau de vorbă cu primarii și ei ridică fel de fel de probleme. Dar aici unde suntem noi, între Liteni și Dolhasca deja au ajuns la forma finală, iar de acum urmează să toarne binder, adică primul strat de asfalt. Dar trebuie să aibă încredere oamenii din zonă și vreau să a­min­tesc faptul că acest drum deservește circa 55.000 de locuitori, de la Suceava, Ipotești, Bosanci, Udești, Liteni și Dolhasca, localități care vor be­neficia de acest drum extrem de important pentru dezvoltarea zonei”, susține Gheorghe Flutur.
secretarasite
El a mai adăugat că fiecare strat care va forma patul drumului în zonele decopertate sunt verificate la un laborator specializat din Piatra Neamț, pentru a se testa gradul de compactare. „Eu sunt de trei ori pe săptămână pe șantier, facem ședințe de lucru dacă este cazul, pentru că fiecare strat care se compactează se duce la un laborator specializat de la Piatra Neamț pentru a testa gradul de compactare. Dacă vrem ca acest drum să țină, el are niște norme care trebuie foarte strict res­pectate”, a mai transmis Gheorghe Flutur, interesul fiind mai mult în intravilan, unde oamenii pot avea acces în curțile lor pentru că acum există un deranj, dar o să fie bine în perioada următoare. (D.P.)

secretarasite