Gheorghe Flutur a evidențiat meritele Guvernului Orban privind PNDL, plata unor sume referitoare la concedii medicale și proiectul magistralei de gaz spre Dorna

reportersite
14 ianuarie 2020, 2:34

La sfârșitul anului trecut erau în județul Suceava 365 de proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală iar în data de 10 decembrie 2019 erau înregistrate datorii de 30 de milioane de euro către firmele care au lucrat la aceste proiecte, bani pe care i-a decontat Guvernul Ludovic Orban. Anunțul a fost făcut în prima conferință de presă pentru anul acesta de către președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur conform căruia „este important să se știe acest lucru” și a dat asigurări că vor continua aceste lucrări prin PNDL 2. „Am susținut, am făcut demersuri ca să nu fie blocați agenții economici și să finalizăm lucrările începute în toate localitățile din județ”, a spus Gheorghe Flutur.

De asemenea, la finalul anului trecut erau circa 500 de dosare cu concedii medicale nedecontate din martie, aprilie, mai 2019, în sumă de 20 de milioane de lei, ce au fost decontate de Guvernul Orban.

În ceea ce privește proiectul construcției conductei de gaz natural spre Vatra Dornei, Gheorghe Flutur a reiterat faptul că a fost nevoie de două hotărâri de Guvern și că s-a implicat foarte mult în acest proiect. „A fost foarte multă poezie și doar promisiuni”, a spus Gheorghe Flutur care a menționat că pe lângă scoaterea din fond forestier a terenului pe unde va trece conducta era nevoie și de descărcarea subvenției de la APIA pentru terenuri cu pășune. Potrivit lui Gheorghe Flutur, până ce a venit Guvernul Orban nu era făcut nimic pentru acest proiect și a grăbit lucrurile deoarece firma care va executa lucrarea a fost desemnată și vrea ca această magistrală de gaz natural să fie finalizată.

{eful administrației județene sucevene a spus că face aceste precizări pentru că a „văzut fel de fel de discuții în spațiul public de la oameni odihniți”. (D.P.)