Wednesday , February 8 2023

Gheorghe Flutur a discutat cu doi vicepremieri problema legată de lipsa gazului metan la Vatra Dornei

Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur i-a cerut, ieri, la Vatra Dornei,  vicepremierului Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, ca Guvernul să găsească o soluție pentru ca să ajungă gazul metan la Vatra Dornei.  „Vatra Dornei pierde în fiecare an 1,5 milioane Euro pentru un proiect, Utilități și Mediu, iar gazul metan nici nu este ajuns aici. Creșterea prețului la lemnul de foc este un argument în plus pentru racordarea la gaz metan a zonei Vatra Dornei. Practic, aducțiunea de gaz metan este singura soluție pentru deblocarea zonei din acest punct de vedere”, se arată într-o informare a Consiliului Județean Suceava cu privire la demersul lui Gheorghe Flutur. Solicitarea pentru implicare vine și ca urmare a faptului că Guvernul se află în proces cu peste 570 de parohii, iar soluția deblocării ar putea fi emiterea unui Ordin de Ministru, având acordul proprietarilor și al Regiei Naționale a Pădurilor pentru trecerea magistralei de gaz metan.

Gheorghe Flutur a insistat pentru ca Guvernul să înțeleagă importanța pentru zonă a acestei magistrale. „Am mai cerut și vicepremierului Daniel Suciu să găsească soluții pentru aducțiunea de gaz in localitățile județului, în special în cele 40 de localități unde există deja magistrală. I-am explicat că lemnul de foc s-a scumpit, aproape la dublu, așa că Guvernul ar face bine să aloce fonduri pentru racordare la magistralele de gaz metan”, a declarat Gheorghe Flutur.

De asemenea președintele CJ Suceava a solicitat Ministrului Mediului ca Guvernul să aloce, prin Fondul de Mediu, banii necesari închiderii celor 5 depozite temporare din județul Suceava, despre care se precizează în informarea CJ Suceava că „tot Guvernul PSD le-a autorizat”. (D.P.)

 

 

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …