Monday , December 5 2022

Gheorghe Flutur a avut la PTF Siret o întâlnire cu șeful Direcției Vămilor, pentru a urgenta proiectul european de modernizare a Vămii Siret

Ca urmare a solicitării făcute de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vineri, 3 iulie 2020, a avut loc o întâlnire în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pentru a discuta la fața locului despre modernizarea Vămii Siret. Au participat directorul general al Direcției Generală a Vămilor,  Marcel Mutescu, directorul executiv al Direcției Regionale Vamale, Dănuț Bolohan, șef secție Drumuri Naționale Suceava, Romeo Caciuc, senatorul Constantin – Daniel Cadariu și primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

Gheorghe Flutur, PTF Siret, vama, Obiectiv

”Este încă unul dintre proiectele care au stagnat în perioada guvernării PSD. După repetate demersuri, în care am avut în vedere importanța Biroului Vamal Siret și necesitatea modernizării acestuia, astăzi putem vorbi, în sfârșit, despre un proiect ce urmează a fi realizat cu fonduri europene”, a declarat Gheorghe Flutur.

În data de 10 martie 2020, a fost emisă Hotărârea Guvernului României nr. 188 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții  ,,Modernizarea Biroului Vamal de Frontieră Siret, în vederea fluidizării traficului în punctul de trecere transnațională de pe frontiera de nord a României – DN2 (E85)”. Între timp au fost parcurse toate etapele prevăzute realizării documentației necesare pentru finanțare.

”Am discutat despre urgențele pe care le va rezolva acest proiect: scurtarea timpilor de staționare în punctul vamal prin montarea unui sistem de scanare tip portal, îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru personalul vamal, reparații capitale și extinderea clădirilor, îmbunătățirea aspectului general, înlocuirea instalației sanitare și racordarea punctului de frontieră la alimentarea cu apă potabilă și la sistemul de canalizare a orașului Siret – recent finalizat, reabilitarea copertinelor, a instalațiilor de iluminat și de furnizare a agentului termic, precum și asfaltarea drumului de la Siret până în vamă”, a arătat Gheorghe Flutur.

Finanțarea obiectivului de investiții, cu o valoare care depășește 10 milioane de Euro, se face prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

”Biroul Vamal de Frontieră Siret este unul dintre cele mai importante birouri vamale din punct de vedere strategic și geografic ce asigură, la frontiera Uniunii Europene, controlul vamal asupra tuturor categoriilor de mărfuri, cu un debit de peste 600.000 autovehicule anual, drept care, trebuie să arate și să funcționeze corespunzător”, a declarat la finalul întâlnirii preăedintele CJ Suceava.

Vezi si

Patru autoutilitare dintr-o parcare din Șcheia au fost distruse de un incendiu (FOTO, VIDEO)

Duminică seara a fost semnalată izbucnirea unui incendiu la o autoutilitară dintr-o parcare de pe …