Wednesday , October 4 2023

George Becali, printre sutele de creștini care și-au luat rămas bun de la protoschimonahul Iacob Bârsan

Sute de oameni au luat parte marți la slujba înmormântării protoschimonahului Iacob Bârsan, de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” Mestecăniș, schit la ridicarea căruia clericul care a trecut la cele veșnice spre finele săptămânii trecute a contribuit semnificativ.

Slujba de înmormântare a fost oficiată – după Liturghie, așa cum este rânduiala – de un sobor de preoți avându-i în frunte pe trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române: Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Printre credincioși s-a aflat și cunoscutul om de afaceri George Becali, relația bună a acestuia cu Biserica și implicarea în susținerea diverselor edificii cu caracter religios nemaifiind un secret pentru nimeni. George Becali a venit îmbrăcat în negru și a purtat pe cap o căciulă asemănătoare celor pe care le poartă clericii sau monahii pe care era desenată, cu roșu, o cruce.

Corul TRONOS al Patriarhiei Române, dirijat de Arhid. Mihail Bucă a oferit răspunsurile liturgice atât la liturghia arhierească, dar și la slujba de înmormântare. Nu au lipsit nici buciumașii care au cântat cu putere în diverse momente, spre exemplu, atunci când s-a înconjurat biserica în sensul invers al acelor de ceasornic sau când au fost trase clopotele. (D.P.)

 

 

 

 

 

 

 

Vezi si

Motorina s-a scumpit din nou, prețul se apropie tot mai mult de 8 lei pe litru

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit marți, 3 octombrie, motorina standard cu 5 bani pe …