Gemeni născuți în Ambulanță, vineri seara, la Fălticeni

02 august 2020, 8:11

O femeie din localitatea Râșca a adus pe lume doi copii chiar în Ambulanță. Totul s-a întâmplat vineri seara, în jurul orelor 19.00. Se pare că mama a simțit că se apropie momentul și a solicitat ajutor, prin serviciul de urgență, menționând că are sarcină gemelară.

Spre Râșca au fost trimise două echipaje ale Ambulanței, unul de tip B, doar cu asistent medical și unul cu medic, cel din urmă preluând femeia de la domiciliu. Bebelușii însă nu au mai avut răbdare ca mama lor să ajungă la spital și au ales să vină pe lume în ambulanță. ”Nașterea a decurs fără probleme. Atât mama, cât și nou-născuții au fost transportați la Maternitatea Spitalului Fălticeni”, a menționat medicul Adrian Săraru, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava.

Emanuela Huțanu, medic coordonator la Stația de Ambulanță Fălticeni, a fost cea care a ajutat-o pe tânăra mămică să nască, în condiții mai puțin obișnuite, aceasta menționând că nașterea a ridicat emoții puternice, fiind vorba despre gemeni prematuri, dar s-a bazat pe colegii săi, asistentele și ambulanțierii de pe cele două ambulanțe, completând că a solicitat și sfaturi prin telefon de la un medic ginecolog.

În cursul nopții, cei doi nou-născuți au fost transferați la secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean Suceava, având nevoie de asistență medicală deoarece au venit pe lume înainte de termen. Din declarațiile cadrelor medicale care îi îngrijesc reiese că starea lor de sănătate este bună. (Cristina RUȘTI)

reportersite