Friday , February 3 2023

Gateriștii din județ au fost verificați de polițiști

Polițiștii suceveni au desfășurat o acțiune silvică, ocazie cu care au dat patru amenzi în valoare totală de 15.000 de lei și au confiscat 110 mc de lemn în valoare de 16.681 de lei control politie lemn

În perioada 25 – 28 iulie 2018, o echipă de control formată din polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Su­ceava au efectuat o acțiune de verificare a unor agenți economici din județul Suceava, care desfășoară activitate legată de exploatarea, transportul, debitarea și comercializarea lemnului.

În cadrul acțiunii de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul achizițiilor, prelucrării și comercializării lemnului cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate statului, au fost verificate mai multe unități economice fiind date patru amenzi în valoare totală de 15.000 de lei. De asemenea, în cadrul acțiunii s-a dispus confiscarea cantității de 110 mc lemn rotund în valoare totală de 16.681 de lei.

La data de 27 iulie a.c., la ora 10.00, o patrulă din cadrul Po­liției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Protopop Ionel Maloș de pe raza localității, camionul condus de un bărbat, de 25 de ani, localnic, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei, precizând că nu are documente de însoțire pentru lemnul pe care îl transporta.

În continuare acesta a fost condus împreună cu camionul la punctul de descărcare „Atelier Îm­­­ple­­tituri” de pe raza comuna Marginea, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a inventariat lemnul, rezultând cantitatea de 3,78 mc, grinzi esență foioasă, specia molid, în valoare de 2.525,04 de lei, material lemnos ce depășește de 15,40 ori, prețul mediu al unui mc de masă lemnoasă pe picior.

Şoferul a fost amendat, iar lemnul a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea. De asemenea, camionul a fost indisponibilizat la sediul Atelierului de Împletituri – OS Marginea. (D.Z.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …