Thursday , March 23 2023

Gaterist din Frumosu, lăsat fără camion și 10 metri cubi de lemn fără acte

Miercuri, 15 martie, la ora 13.37, Secția 14 de Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe raza comunei Frumosu a fost identificat un ansamblu de vehicule, iar remorca acestuia era încarcată cu material lemnos fără a avea un aviz valabil. La fața locului au fost direcționați polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier care au identificat ansamblul de vehicule format din capul trăgător și semiremorca, aceasta din urmă fiind încărcată cu material lemnos pentru care nu există aviz valabil.

Ansamblul auto a fost sigilat, ulterior asigurandu-se paza prin lucrători de poliție și jandarmi până a doua zi când s-au deplasat pentru verificări reprezentanții Gărzii Forestiere și ai Ocolului Silvic Vama.  De asemenea, la fața locului au fost prezenți și activiști de mediu care au sesizat transportul ilegal.

Joi, 16 martie, polițiștii din cadrul IPJ Suceava, Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol și Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc/Secția nr. 14 Poliție Rurală Vama, împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, s-au deplasat la locul unde era camionul și i-au solicitat  administratorului  SC SIFON TRANS. SRL,  Negură Ilie, din Frumosu, să însoțească organele de control și să transporte ansamblul auto încărcat cu material lemnos la Ocolul Silvic Vama- Depozitul Dragoșa, în vederea inventarierii materialului lemnos încarcat în semiremorcă.

În incinta depozitului Dragoșa, lemnul a fost descărcat, iar în urma efectuării măsurătorilor a rezultat un volum total de 10.13 mc lemn rotund rășinoase. S-a dispus indisponibilizarea ansamblului auto, precum și a cantității de 10,13 mc lemn rotund rășinoase care a fost predat în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Vama.

Ansamblul auto format din cap tractor și remorcă, a fost condus de către lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc la depozitul special amenajat al IPJ Suceava din localitatea Stroiești.

Cercetările  sunt continuate de către lucrătorii din cadrul IPJ Suceava – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol în cadrul dosarului penal, aflat sub supravegherea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, privind infractiunile de ,,tăiere ilegala de arbori,, și ,,furt de arbori,,  și ,,transport cu orice mijloace de transport de al materialelor lemnoase in volum de peste 10 mc fără documente specifice”

”Se dovedește încă o dată că efortul comun plus în slujba apărării legalității de instituțiile publice și societatea civilă are ca efect un mod de lucru integrat și unitar cu rezultate benefice. Sprijinul reciproc și buna cooperare duc la o gestionare mai judicioasă a resurselor de intervenție dar și la rezultate mai eficiente în tot ceea ce înseamnă prevenirea și combaterea criminalității.  IPJ Suceava transmite încă o dată că a manifestat și manifestă în continuare disponibilitate totală pentru un efort comun integrat cu societatea civilă, activiștii de mediu și mass-media pentru gestionarea acestei problematici prioritare la nivel județean – problematica silvică”, au transmis printr-un comunicat reprezentanții IPJ Suceava. (C.P.)

Vezi si

Botoșănean prins în trafic la Siret cu 700 de pachete cu țigări ascunse în rezervorul mașinii

În data de 21 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră …

Leave a Reply

Your email address will not be published.