Sunday , October 2 2022

Gardul viu din municipiu va fi în continuare înlocuit cu gazon

Au fost deja depuse numeroase solicitări la Agenția de Mediu, în vederea scoaterii gardului viu din mai multe zone din municipiu. In zilele următoare va fi scos gardul viu din zona parcului Universității

 harsovschi

Inlocuirea gardului viu din municipiu continuă. Primarul Ion Lungu a arătat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă că au fost deja solicitate avize pentru scoaterea gardului viu pe alte porțiuni din municipiu. Acesta a explicat că, deși într-o primă fază sucevenii nu au fost de acord cu această decizie, acum aceștia sunt mulțumiți de felul în care arată porțiunile unde gazonul a înlocuit gardul viu.

“Suntem în sezonul de toamnă. Vom continua, în primul rând pe bulevardele principale să înlocuim gradul viu care numai viu nu este. De multe ori e mort în proporție de 80-90% și este o sursă de mizerii. Vom înlocui gardul viu pe bulevardele principale și mă bucur că acolo unde s-a întâmplat acest lucru oamenii apreciază. Au început să își schimbe mentalitatea și este un lucru bun. Suntem la faza de obținere a avizelor de la Agenția de Protecție a Mediului pentru că nu poți să faci acest lucru după ureche, ai nevoie de aceste avize. Suntem la bulevardul principal 1 Mai, Mihai Viteazu, Ana Ipătescu, în mai multe locuri din oraș am depus solicitare și suntem la aprobare la Agenția pentru Protecția Mediului și vom continua să amenajăm cu gazon suprafețe importante, mai ales într-o primă fază”, a declarat miercuri primarul Ion Lungu.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a explicat ieri că numeroase asociații de proprietari au solicitat Primăriei scoaterea gardului viu nu doar în zona bulevardelor principale ci și printre blocuri, zilele acestea fiind scos gardul viu din zona parcului Universității. Printre altele, acesta a explicat că după îndepărtarea gardului viu au ieșit la iveală numeroase aranjamente realizate de locatarii blocurilor, iar după îndepărtarea gardului viu poate fi observată statuia “Bucuria Vieții”, amplasată în fața Policlinicii Centrale Areni care este amplasată acolo din 1977 și este realizată de sculptorul Vladimir Predescu.

“Decizia de eliminare a gardului “viu” din municipiul Suceava este susținută de tot mai mulți suceveni deoarece sunt deja Asociații de Proprietari care solicită să aplicăm această soluție și în cartiere, nu doar pe bulevardul principal. Zilele acestea se va elimina gardul “viu” din zona parcului Universității iar cel din zona stației TPL, de la Policlinică, a fost eliminat deja. Aici avem deja însămânțat pământul cu gazon și se lucrează la noi alei de acces”, a declarat ieri viceprimarul Lucian Harșovschi. (A.I.)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …