Sunday , September 25 2022

Garda Forestieră Suceava a confiscat în urma controalelor din ultimele două săptămâni peste 2.000 mc de lemn

Garda Forestieră Suceava  a efectuat în ultimele 2 săptămâni un număr de 66 controale regim silvic și materiale lemnoase, respectiv inspecții de fond și parțiale în fond forestier și în vegetația de pe terenuri din afara fondului fo­restier, controale la exploatare în partizi autorizate, controale de circulație materiale lemnoase pe drumuri publice și forestiere, con­­troale la instalații de debitat materiale lemnoase, depozite de materiale lemnoase, verificări erori Wood Tracking, verificări zone critice din punctul de vedere al tăierilor fără drept de arbori.

În plus, personalul Gărzii Fo­restiere Suceava a făcut 18 ve­rificări pentru acorduri de eliberare formulare documente cu regim spe­cial, iar cu ocazia efectuări controalelor privind respectarea regimul silvic, atât pe drumul pu­blic, pe cuprinsul pădurii cât și la agenții economici care desfășoară activități cu specific forestier, au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 160.000 lei. De asemenea, s-au confiscat 2.120 mc materiale lemnoase, după cum urmează: 308 mc lemn rotund lucru rășinoase, 1.666 mc cherestea, 145 mc lemn de foc.

„Pentru preîntâmpinarea de­lic­telor silvice, Garda Forestieră Suceava, prin demersurile efectuate în perioada menționată, atât cu autoritățile publice locale cât și cu structurile silvice județene, a procedat la predarea  suprafeței de 196,28 ha, fond forestier privat pentru care nu erau asigurate serviciile silvice – paza, către structurile silvice autorizate (ocoa­­­le silvice), acțiune care va con­tinua și în perioada urmă­toare.

În perioada menționată, Gar­da Forestieră Suceava, la nivel teritorial, a organizat verificări în baza Regulamentului european (E.U.) 995/2010, de stabilire a obligațiilor care revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse din lemn, astfel, pe lângă verificările desfășurate în baza legislației existente până la implementarea R.E. (EU) 995/2010, au fost desfășurate un număr de 34 verificări la operatorii, așa cum sunt definiți în cadrul legislației europene adoptate și de Statul Român, societăți comerciale care pun pentru pri­ma dată, pe piața intracomunitară,  lemn și produse din lemn. Garda Forestieră Su­ceava, va continua verificările pe acest domeniu”, se arată într-un comunicat semnat de Mihai Gășpărel, inspectorul  șef al gărzii Forestiere Suceava. (O.S.)

Vezi si

DSP a primit 31.100 de doze de vaccin antigripal

Medicii de familie din județ se pot prezenta la sediul Direcției de Sănătate Publică pentru …