Tuesday , December 6 2022

Garda Forestieră și Poliția au descoperit într-o pădure din Panaci arbori sănătoși marcați ca “produse accidentale”, pentru a putea fi doborâți

Marți, 19 octombrie, polițiștii din  Vatra-Dornei au fost solicitați de către reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava, să acorde sprijin în efectuarea unui control în fond forestier proprietate privată situat pe raza comunei Panaci, județul  Suceava.

Pe un teren forestier proprietate privată a numitului M. Ion, situat în UP II Călimani, pentru care este încheiat contract de prestări servicii silvice cu Ocolul Silvic Dorna, a fost constituită partida din data de 18.08.2021, în cadrul căreia au fost marcați un număr de 247 arbori molid, în volum total de 212,01 mc. produse accidentale I. Partida în cauză nu este în curs de exploatare, doar pusă în valoare. În urma verificărilor efectuate de către delegații Gărzii Forestiere Suceava, s-a constatat faptul că un număr de 39 de arbori pe picior, marcați în cadrul partizii, nu au caracteristici care îndeplinesc condițiile structurale și de formă pentru a fi încadrați în categoria produse accidentale, fiind arbori verzi, bine înfipți în sol și în stare vegetativă.

La inventarierea arborilor în cauză a rezultat un volum total de 34,41 mc, în valoare de 5.643 lei, procedându-se la darea în custodia pădurarului de canton din cadrul Ocolului Silvic Dorna.  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”folosirea dispozitivelor speciale de marcat pentru inventarierea arborilor destinați tăierii fără drept sau cu nerespectarea reglementărilor specifice”.

Vezi si

Testări gratuite pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar, între 12 și 16 decembrie, în județul Suceava

Echipa medicală a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi va efectua, în luna decembrie, mamografii …