Tuesday , June 25 2024

Garda de Mediu Suceava primește o dronă dotată cu senzori și echipamente specifice activității de inspecție și control

Garda de Mediu Suceava va fi dotată cu aparatură de ultimă generație, pentru monitorizarea mediului și depistarea factorilor poluatori. Recent, au fost achiziționate prin PNRR 16 drone pentru Garda Națională de Mediu, iar una dintre ele va ajunge la Suceava.

Sistemele aeropurtate, dotate cu senzori și echipamente specifice activității de inspecție și control (termoviziune/filmare de noapte, capturi foto/video, măsurare a suprafețelor și volumelor), vor furniza informații în timp util de la diverse evenimente cu impact asupra mediului și vor deveni un instrument esențial în activitatea zilnică a comisarilor de mediu.
secretarasite
”Aceste echipamente vor ajuta la depistarea poluatorilor în timp util, astfel încât acțiunile să fie prompte, asigurând totodată și un grad ridicat de prevenție. În prezent se desfășoară instructajul de care beneficiază comisarii celor 14 comisariate județene ale Gărzii Naționale de Mediu care vor fi dotate cu aceste echipamente, inclusiv GNM-CJ Suceava”, au transmis reprezentanții instituției sucevene.

Echipamentele moderne de control și monitorizare vor fi folosite în acțiunile Gărzii de Mediu după încheierea cursurilor de instruire și înmatriculare a dronelor. (O. N.)

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …