Tuesday , May 11 2021

Garda de Mediu cere Primăriei Șcheia ca până luni să salubrizeze zonele pline de deșeuri abandonate ilegal

Comisariatul Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu (GNM-CJ) Suceava a efectuat verificări în teren, în urma înregistrării unor sesizări privind abandonările ilegale de deșeuri și incendierea acestora, pe teritoriul administrativ al comunei Șcheia, constatând că aspectele semnalate se confirmă. Ținând cont că au fost depistate astfel de probleme și la controalele anterioare, Garda de Mediu Suceava a atras atenția Administrației Publice Locale comuna Șcheia că termenul de remediere a problemelor este 19 aprilie și că riscă noi sancțiuni, dacă nu se va conforma.

”Prin notele de constatare încheiate anterior, s-au trasat măsuri Autorității Publice Locale comuna Șcheia ca, până la data de 19.04.2021, să salubrizeze toate zonele afectate de abandonări de deșeuri de pe teritoriul comunei, precum și monitorizarea teritoriului administrativ al comunei Șcheia de către Poliția Locală, pentru a preveni eventualele incendieri. În cazul nerealizării măsurilor la termenul stabilit, Autoritatea Administrației Publice Locale comuna Șcheia va fi sancționată conform legislației în vigoare”, au transmis comisarii de la Garda de Mediu Suceava, printr-un comunicat de presă.

Pentru deficiențele constatate cu ocazia controalelor anterioare, reprezentanții GNM-CJ Suceava au aplicat un număr de șase sancțiuni contravenționale comunei Șcheia. (O. N.)

Vezi si

Numărul cazurilor active de COVID a scăzut la 200 în județul Suceava. 9 pacienți cu COVID sunt la Terapie Intensivă

În județul Suceava a scăzut la 200 numărul de cazuri de infecție Covid -19 în …