Saturday , August 13 2022

Garda de Mediu a amendat cu 50.000 lei firma care se ocupă de lucrările de dezafectare și ecologizare a fostei colonii miniere Tarnița

Garda de Mediu Suceava a verificat stadiul lucrărilor de dezafectare și ecologizare a fostei colonii miniere Tarnița, din comuna Ostra, efectuând două controale în acest sens, în zilele de 22 iunie și 5 iulie a.c.

”S-a constatat că operatorul economic titular al proiectului de dezafectare și ecologizare nu a respectat prevederile Deciziei etapei de încadrare emise de Agenția pentru Protecția Mediului Suceava. Operatorul economic în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 50.000 lei, conform art. 23, al. (3), coroborat cu art.26, al(1) din Legea nr. 292 din 3 decembrie 2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului, aplicându-se și sancțiunea complementară de aducerea terenului la starea inițială, prevăzută de art 26, al(4) din legea mai sus menționat”, a informat Garda de Mediu Suceava.

Precizăm că în urmă cu câțiva ani s-a decis începerea unui amplu proces de închidere și ecologizare a obiectivului Cariera Ostra, ce prevede lucrări de stabilizare, consolidare, ecologizare și dezafectare a construcțiilor și instalațiilor și punerea în siguranță a suprafețelor, depoluarea zonei și redarea acestui obiectiv cadrului natural. (O. N.)

Vezi si

O fetiță de 9 ani a ajuns la spital, după ce o mașină s-a răsturnat la Dorna Arini

Vineri seara, în jurul orei 19.30, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile pe  …