Tuesday , December 6 2022

Galleria Mall n-a supravieţuit decât patru ani. Clădirea a fost cumpărată de PRIMAGRA

Galleria Mall

Conform mediului de afaceri sucevean, tranzacţia s-ar fi făcut pentru suma de şase milioane de euro u PRIMAGRA, firma suceveană care comercializează rulmenţi, urmând să îşi mute sediul central din Iţcani în fostul centru comercial u micul mall de la ieşirea din Suceava spre Fălticeni a fost inaugurat în martie 2009, având o suprafaţă construită de 15.000 mp, dintre care 10.700 mp suprafaţă închiriabilă, fiind dezvoltat pe două niveluri u clădirea dispune de 270 de locuri de parcare atât la suprafaţă, cât şi în subteran u investiţia pentru construcţia centrului comercial a fost de 25 de milioane de euro

Galleria Mall şi-a trăit scurta istorie în municipiul Suceava după ce nu a reuşit să ademenească mari retaileri ca să joace rolul de „ancoră” în respectivul complex comercial. Astfel, de la începutul acestei luni, proprietarii structurii comerciale, care au investit în jur de douăzeci de milioane de euro, au tras oblonul la toate magazinele care se mai încăpăţânau să funcţioneze în Galleria Mall.
~ntreaga construcţie, cu terenul aferent, a fost vândută unei alte firme şi anume PRIMAGRA, care va decide în zilele care urmează ce va face cu spaţiul pe care l-a cumpărat, în schimbul unei sume de şase milioane de euro, conform unor surse demne de încredere din mediul de afaceri sucevean.
Proprietarii israelieni ai Galleria Mall – firma GTC, nu au făcut cea mai bună afacere la Suceava, în condiţiile în care au cumpărat terenurile pe care s-a construit acest centru comercial cu sume foarte mari în comparaţie cu cele pe care vânzătorii le-au plătit la începutul anilor 2000. De exemplu, un vânzător de terenuri către GTC cumpărase cincizeci de ari de teren cu cincizeci de milioane de lei vechi şi le-a revândut apoi cu peste două sute de mii de euro.
PRIMAGRA este o societate suceveană care funcţionează din 1997, şi-a dezvoltat afacerea în ultimii ani pe produse industriale, de la rulmenţi şi alte produse intermediare din industria mecanică. Confirmarea oficială a tranzacţiei nu a venit încă de la PRIMAGRA şi de la Galleria Mall, dar partenerii de afaceri ai celor două structuri economice cunosc deja faptul că, în cel mai scurt timp, clădirea care până acum a adăpostit hipermarketul de la ieşirea spre Fălticeni va fi transformată într-un sediu de firmă al cumpărătorului care, de asemenea, îşi va gestiona de aici afacerea.
PRIMAGRA Suceava are reprezentanţe în mai multe judeţe ale ţării. Pe lângă Suceava, firma mai are sedii în Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Ploieşti, Târgovişte, Târgu Jiu, Deva, Aiud, Braşov şi Zalău.
Reamintim că niciun magazin nu mai funcţionază în incinta Galleria Mall, după data de 1 Mai, singurii care fac excepţie de la această tristă regulă şi care se încapăţânează să funcţioneze sunt cei de la Penny Market. Asta probabil pentru că au un contract prea bine făcut şi fiindcă, făcând parte dintr-un lanţ puternic de magazine, aflat în plină expansiune la nivel de ţară, nu îşi permit să renunţe uşor la un magazin situat, altminteri, într-o zonă destul de bună ca potenţial comercial pentru Suceava. După încheierea tranzacţiei cu Primagra, este foarte probabil ca magazinul Penny Market să fie relocat într-un alt spaţiu din zonă.
GTC a început căutarea de cumpărători, nu doar de la nivel central, ci şi pe plan local, a început de mai multă vreme, însă cei interesaţi au aşteptat mai întâi ca Galleria Mall să îşi dea „obştescul sfârşit”. (O.S.)

Vezi si

Gheorghe Flutur, pe șantierul DJ 178: Legăm Valea Solonețului de Ilișești, Ciprian Porumbescu și Măzănăești

În cursul zilei de marți, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a inspectat șantierul de …

No comments

 1. De cand nu va mai da Galleria
  bani de publicitate gata ii tavaliti,
  Oricum sunteti varza , numai stiri
  aiurea ati dat despre Galleria.
  Pai nu ziceati ca se face clinica medicala
  Vai de capul vostru de spagari…..