Wednesday , February 8 2023

Gâlceavă cât Casa Fotbalului: FRF a anulat meciul dintre Foresta și Bucovina Rădăuți

Foresta nu se poate prezenta la meciul de miercuri din pricina cazurilor de COVID-19 din lot, dar, conform noilor prevederi regulamentare, ar trebui să câștige jocul la “masa verde”, datorită faptului că Bucovina este echipa care a cauzat prima amânare a meciului. Rădăuțenii le reproșează celor de la Foresta că nu au făcut toate demersurile necesare către DSP Suceava, astfel încăt jucătorii care au ieșit negativi joi să fie retestați în regim de urgență 

Derbyul local dintre Foresta și Bucovina Rădăuți, ce ar fi trebuit să conteze pentru etapa a III-a a Ligii a III-a, a fost anulat definitiv de către Federația Română de Fotbal.

Conform țintarului de la începutul sezonului, meciul ar fi trebuit să se dispute pe 26 septembrie, doar că rădăuțenii nu au putut juca atunci din pricina cazurilor de COVID-19 din lot.

FRF a reprogramat astfel jocul pentru data de 28 octombrie, numai că, între timp a venit rândul Forestei să se confrunte cu cazuri COVID-19 în lot.

În condițiile în care, Comitetul Executiv a decis că un meci de campionat nu poate fi amânat de două ori, conform principiilor de desfășurare a competițiilor, echipa care a provocat reprogramarea meciului, în speță Bucovina Rădăuți, să piardă meciul respectiv cu 0-3.

“Dacă la data reprogramării (n.r. 26 septembrie), jocul nu poate fi disputat, indiferent din ce cauză (inclusiv dacă nu se poate desfășura din cauza echipei adverse), echipa care a cauzat reprogramarea (n.r. Bucovina Rădăuți) va pierde jocul cu 0-3” se arată mai exact în decizia luată de Comitetul Executiv al FRF.

În urma testelor RT-PCR efectuate de Foresta joia trecută, au depistați pozitivi nu mai puțin de 11 jucători, antrenorii Ivan Gvozdenovic și Vasile Prisacă, precum și Pepe Armeanca.

Drept urmare, Direcția de Sănătate Publică Suceava a considerat că pe Areni este un focar de infecție și a băgat toată echipa Forestei în izolare pentru o perioadă de șapte zile, adică până mâine, când are loc retestarea.

Oficialii clubului rădăuțean le reproșează acum celor de la Foresta că nu au făcut toate demersurile către DSP Suceava, astfel încăt jucătorii care au ieșit negativi joi, 14 la număr, să fie retestați în regim de urgență astfel încât să poată evolua astăzi.

“Nu știu cum nu li s-a permis celor de la Foresta să-și retesteze jucătorii negativi nici după cinci-șase zile de la testele precedente, când același DSP Suceava a permis ca jucătorii noștri să fie retestați după doar două zile, chiar și pe cei pozitivi. De asta este Suceava unde este, pentru că umblă cu tot felul de intervenții. Se cheltuie bugete de miliarde de lei vechi la Foresta, se schimbă antrenori, dar un singur om este de neînlocuit: Andrei Ciutac. Asta este! Poate că pierdem meciul cu 0-3, chiar dacă mi-aș fi dorit să ne măsurăm forțele pe teren în efectiv complet. Le doresc sănătate celor de la Suceava. În fotbal, ca și-n viață, funcționează legea compensației”, a declarat antrenorul Bucovinei Rădăuți, Iulian Ionesi, care consideră că prevederile actuale din regulament pot să creeze un precent periculos și că just ar fi care fiecare echipă să poată amâna o singură dată un meci, o dată gazdele, o dată oaspeții, dacă se confruntă cu cazuri de COVID. Ionesi a mai arătat că modalitatea de omologare a rezultatelor meciurilor reprogramate a fost modificată pe site-ul oficial al FRF peste noapte, de luni până marți.

Andrei Ciutac a evitat să comenteze acuzațiile venite dinspre tabăra rădăuțeană. “Singurul lucru pe care îi rog pe cei de la Rădăuți să îl facă e să citească regulamentele la timp și să se informeze în permanență în legatură cu toate noutățile. Nu vreau să comentez declarațiile denigratoare ale domnului Iulian Ionesi la adresa tuturor, atât a celor din cadrul clubului nostru cât și la adresa oficialilor FRF”, a transmis președintele Forestei.

Până la o decizie oficială a FRF în privința meciurilor ce ar fi trebuit să se dispute astăzi, cele două echipe sunt programate sâmbătă în etapa a VIII-a a Ligii a III-a, Foresta la Pașcani, iar Bucovina Rădăuți la Huși. (Dănuț CHIDOVEȚ)

secretarasite

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …