Saturday , April 20 2024

Gala Olimpicilor Ștefaniști și festivitate de premiere a liderilor claselor de gimnaziu și de liceu, la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava

Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava a încheiat vineri, 10 iunie, cel de-al CLXII-lea an școlar de învățământ preuniversitar, cu Festivitatea de premiere a liderilor claselor de gimnaziu și de liceu.

Manifestarea a debutat cu deja tradiționala Gala Olimpicilor Ștefaniști, ediția anului școlar 2021-2022, care reliefează o evaluare externă a performanțelor elevilor ștefaniști. Din cei 804 elevi ai colegiului, 360 au obținut cel puțin o diplomă la un concurs oficial din calendarul ministerului de resort, iar 72 dintre ei au obținut câte o diplomă la un concurs de nivel național sau internațional.

Prin regulamentul intern, fiecare performanță competițională se punctează după o grilă, realizându-se, astfel, clasamentul olimpicilor școlii.

Primul clasat a primit titlul de ”Elevul anului”, împreună cu cea mai titrată distincție a instituței – Diploma și placheta de onoare. În acest an, distincția a fost acordată elevei Giulia Sabrina Macoveiciuc, din clasa a VII-a, finalistă la olimpiadele naționale de matematică, informatică, fizică, biologie și lingvistică. Desigur, s-au remarcat și alți elevi. De pildă, Marian Nicolay Ionecu, Premiul al II-lea la Olimpiada Națioală de Biologie, Maria Cristina Popa, Premiul al II-lea la Olimpiada Națională de Matematică etc.

Cu sprijinul generosului și tradiționalului sponsor al colegiului, Tehnoworld SRL Fălticeni, toți cei 72 de olimpici naționali au fost recompensați și au primit și diploma de excelență a colegiului.

Celor mai talentați elevi matematicieni și fizicieni li s-au acordat Bursa ”Profesor Gheorghe Marchitan” – Macoveiciuc Sabrian Giulia, Aparascivei Tudor Andrei, Orza Șerban, Popa Maria Cristina și Rusu Bogdan, precum și Bursa ”Profesor Marian Scheffel” – Amorăriței Tudor, Burcă Paul și Pavel Maurizio Tudor.

Apoi, profesorii diriginți au premiat cei mai merituoși elevi din fiecare clasă,  finalizarea constituind-o ”Panoul elevilor top-performeri” ai colegiului, care va deschide anul școlar următor. (O.N.)

 

Vezi si

Bucură-te de „Egg-straordinary Easter”, la Iulius Mall Suceava!

Poți câștiga un voucher de 1.000 de euro la ABAU – metal decor –, un …