Thursday , July 18 2024

Gala Olimpicilor Ștefaniști 2024, la final de an școlar (FOTO)

Titlul de ELEVUL ȘTEFANIST AL ANULUI 2024, însoțit de distincția supremă a instituției,  DIPLOMA și PLACHETA de ONOARE, au fost acordate elevei SABRINA GIULIA MACOVEICIUC și absolventului PAUL BURCĂ, ambii participând cu succes la olimpiadele naționale de matematică, informatică, chimie și fizică sau la competiții internaționale de științele pământului sau de științe pentru juniori. Tot în cadrul galei, s-au acordat bursele anuale ”Profesor Gheorghe Marchitan”. De asemenea, 20% dintre elevii de gimnaziu au încheiat cursurile anului școlar  cu media 10.

 

Festivitatea de încheiere a anului școlar 2023-2024 la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava a avut loc vineri, 21 iunie, și a debutat cu Gala Olimpicilor Ștefaniști 2024, în cadrul căreia au fost recompensați cu DIPLOMA DE EXCELENȚĂ a colegiului 73 de de elevi (circa 9% din numărul gimnaziștilor și liceenilor), care au participat la cel puțin o olimpiadă națională agreată de ministerul de resort.

DIPLOMA DE EXCELENȚĂ a fost acordată și profesorilor coordonatori.

Titlul de ELEVUL ȘTEFANIST AL ANULUI 2024, însoțit de distincția supremă a instituției,  DIPLOMA și PLACHETA de ONOARE, au fost acordate elevei SABRINA GIULIA MACOVEICIUC și absolventului PAUL BURCĂ, ambii participând cu succes la olimpiadele naționale de matematică, informatică, chimie și fizică sau la competiții internaționale de științele pământului sau de științe pentru juniori. Premiile au fost acordate cu sprijinul partenerului permanent al colegiului, Tenoword Fălticeni, dar și oamenilor de la Comilga Iaslovăț.

Tot în cadrul galei, s-au acordat bursele anuale ”Profesor Gheorghe Marchitan”. Foști elevi ai profesorului colegiului au ținut să transmită un mesaj din SUA elevilor care au performat în acest an școlar: ”Comitetul de Selecție, format din Sorin Fiscu, Octavian Ioachimescu și Cătălin Zara, a fost impresionat de rezultatele deosebite obținute de elevii Colegiului Național <Ștefan Cel Mare> Suceava. Felicităm toți elevii nominalizati, precum si profesorii care i-au îndrumat cu pasiune spre obținerea acestor performanțe!”.,3

Aceștia au recomandat ca premiile ”Profesor Gheorghe Marchitan” pentru excelență în matematică, ediția 2024, să fie acordate astfel:

Premiu Absolvent – Paul Burca (XII); Premiu Senior – Magda Popa (XI) și Tudor Aparaschivei (X); Premiu Junior – Tudor Amoraritei (VIII).

Au fost stimulați și tinerii fizicieni cu bursele ”Profesor Marian Scheffel”: Bursa junior – Andrei Sfichi, clasa a VII-a, Bursa absolvent gimnaziu – Tudor Amorăriței, clasa a VIII-a, Bursa liceu – Sabrina Giulia Macoveiciuc și David Palaghianu, ambii clasa a IX-a, și Paul Burcă, cu bursa absolvent liceu.

Festivitatea a continuat cu premierea liderilor claselor V-VII și IX-XI. 32 de elevi de gimnaziu din 157, adică 20% dintre ei au încheiat cursurile anului școlar  cu media 10.

S-au acordat diplome de merit pentru palmaresul extracurricular, și acesta strălucitor, datorită Coralei ”Ciprian Porumbescu”, Clubului de robotică ”Royal Engineers”, trupei de teatru „PI” etc.

”Felicitări familiilor celor 813 elevi și profesorilor colegiului pentru rezultatele anului școlar CLXIV din istoria instituției. Așteptăm cu încredere bilanțul anului școlar la startul anului următor. Da, școala noastră are și avut mereu elite și vă invit să nu vă lăsați provocați de susținătorii utopiei dezvoltării personale fără educație autentică. Descoperiți continuu capacitățile dobândite și valorizați-le ca extrem de mulții ștefaniști de ieri și de azi! Succes la examenele naționale, la admiterea în universități și vacanță binemeritată și profitabilă!”, a transmis directorul colegiului, prof. Dan Popescu. (O. N.)

 

 

Vezi si

Gospodărie din Ipotești, distrusă de un incendiu pornit de la un aragaz nesupravegheat

Joi, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu la o casă de locuit …