Friday , December 2 2022

GALA OAMENILOR DE AFACERI – Eveniment aniversar la 30 de ani de patronat în județul Suceava

Vineri, 21 octombrie 2022 a avut loc la Salon Balada din Suceava, GALA OAMENILOR DE AFACERI- ediția 2022, organizată de Patronatele IMM din județul Suceava. Tradiție în mediul antreprenorial sucevean, evenimentul a reunit agenții economici din județul Suceava alături de reprezentanți ai Guvernului României, ai ministerelor, autorităților și instituțiilor publice locale și centrale, organizații de la nivel local, național și internațional, parteneri și colaboratori ai patronatelor IMM din județul Suceava. Premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au transmis mesaje de felicitări, apreciere și susținere.

La Gala oamenilor de afaceri-2022 au participat Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din Romania- CNIPMMR, prin președintele confederației- Florin Jianu, împreună cu o parte din board-ul de conducere al CNIPMMR- prim vicepreședinți, vicepreședinți și alți membri din conducere, cât și membri din aparatul executiv.

Au fost prezenți la eveniment ministrul Turismului și Antreprenoriatului, Daniel Cadariu, subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene Doina Iacoban, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, precum și Vasile Asandei, directorul ADR-NE Piatra Neamț. Primarul Ion Lungu a fost reprezentat de consilierul său personal, Ovidiu Milici.

Liliana Agheorghicesei, președintele Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri

Evenimentul a fost deschis – la propunerea Lilianei Agheorghicesei, președintele Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri – cu un moment de reculegere în memoria acelor antreprenori care au trecut la cele veșnice din cauza pandemiei.  De altfel, Liliana Agheorghicesei a și menționat că ultimul eveniment de acest gen a avut loc la Suceava în 2019 iar în 2020 și în 2021 nu au fost organizate astfel de evenimente din cauza contextului pandemic. Luând cuvântul la începutul Galei Oamenilor de Afaceri 2022, Florin Jianu a mulțumit  Lilianei Agheorghicesei pentru organizarea excelentă și, parafrazând un cunoscut citat cum că “În spatele unui om de succes se află o femeie puternică”, a remarcat că în spatele succesului Lilianei Agheorghicesei este soțul acesteia, Dan pe care l-a salutat și căruia i-a remarcat diplomația cu care s-a implicat pentru a-și susține soția. Ulterior, Florin Jianu a reluat afirmațiile pe care le-a făcut la o precedentă conferință de presă organizată tot vineri, cu privire la câteva probleme ce sunt intens discutate în spațiul public. Prima este reproșul față de politica Olandei cu privire la Schengen și poziția sa. A doua este legată de chestiunea creșterii salariului minim pe economie. Față de aceasta, Florin Jianu a spus că ar trebui să așteptăm ca astfel de măsuri să fie luate după ce trece iarna. Iar asta pentru că trebuie să se aștepte mai întâi a se vedea în ce măsură vor putea firmele să plătească măcar salariile la nivelul actual.


A  luat apoi cuvântul ministrul Daniel Cadariu. Legat de conflictul de la granița României, el a adus în discuție măsura luată de Guvern privind subvenționarea tarifului la energie. De asemenea, ministrul Daniel Cadariu a declarat, printre altele, că unul din cele mai de succes programe ale ministerului pe care îl conduce este ”Femeia Antreprenor”. A încheiat cuvântarea spunând că îi felicită pe cei de față pentru că sunt ”eroi” și pe ei se bazează dezvoltarea județului.

Gheorghe Flutur, care a ajuns puțin după începerea Galei, a luat cuvântul și a felicitat organizatorii – dar și pe Florin Jianu  și căruia i-a mulțumit pentru implicare și pentru că este un prieten al zonei. Președintele CJ Suceava a făcut o trecere în revistă a situației actuale, a unor demersuri guvernamentale – inclusiv majorarea pensiilor și al unor investiții care sunt în derulare la nivel de județ. A făcut trimitere la faptul că sunt preocupări continue legate de aeroport și de faptul că va fi un trafic de peste 700 de mii de pasageri. Nu în ultimul rând, s-a referit la situația de la granița cu Ucraina.
Pe de o parte, a spus că va fi cât mai curând fluidizat traficul prin deschiderea PTF Vicov, chiar dacă pentru autovehicule cu masă maximă autorizată de 3,5tone. Referitor la asta a spus că sunt demersuri avansate pentru ca să se aprobe prin memorandum în Guvern să se poată finanța o centură pentru Vicov ca în acest fel să fie deviat traficul greu, să fie facilitat traficul greu prin PTF Vicov și să se descongestioneze traficul de la PTF Siret.
Pe de altă parte, el a spus că are informații certe cu privire la reconstrucția Ucrainei și la faptul că inclusiv județul Suceava va avea o oportunitate în acest sens.

Liliana Agheorghicesei: “Ei sunt eroii antreprenoriatului sucevean, cei care se străduiesc, cu încăpățânare chiar, să caute soluții pentru a rezista și a merge mai departe”

În cadrul Galei antreprenorilor suceveni au fost premiate câteva firme din județul Suceava care au împlinit în acest an 30 de ani de activitate economică.

Au primit premii de excelență companiile Assist Software SRL, Radio Top”91 SRL, Carpatis SRL, Distribution Magi SRL, Electroconstrucția ELCO SA Suceava, Hipocrat SRL, Instalatorul SRL și Cosmos Niga SRL. Gala antreprenorilor 2022 a inclus și acordarea de trofee de excelență unor companii de top ale județului Suceava.

Pentru investiții de top, a primit premiul de excelență firma Dorna Medical SRL- care a fost și partenerul principal al evenimentului. Același premiu l-au primit și firmele Sav-Com SRL și Express Euroscan SRL. Pentru investiții și dezvoltare afaceri in HoReCa a fost premiată Ellite Tour SRL.

Pentru performanță antreprenorială și managerială- firmele Set-Corporation SRL, Corsem Impex SRL, Superstar Com SRL, Grup firme IBB, Trutzi SRL.

De asemenea, Ambro SA a fost premiat pentru poziția de lider în România și Europa, în producția de hârtii fabricate. Performanțe de top în domeniul de activitate Transport rutier, au fost realizate de companiile AC Mobile SRL și Ceztrans Company SRL. 2 firme administrate de 2 tineri antreprenori de succes au fost premiate pentru rezultate economice deosebite- Lapterra Corporation SRL și Raisis Group SRL. A primit trofeu de excelență și firma Plus Valoare Bucovina SRL, pentru promovarea identității economice, culturale și sociale a Bucovinei.

Universității ”Stefan cel Mare” din Suceava i-a fost acordat trofeul pentru asigurarea educației antreprenoriale la nivel academic, iar pentru societatea civilă suceveană, premiul de excelență a ajuns la Fundația ”Fight for freedom”, pentru deosebita implicare în acțiuni umanitare și proiecte comunitare.

Pentru firmele premiate, pentru toate firmele ce activează în județul Suceava, mesajele de apreciere și susținere au fost transmise și din partea autorităților și instituțiilor publice centrale și locale.

Un moment special al serii a fost aniversarea a 15 ani de activitate a Patronatului Femeilor de Afaceri din județul Suceava, care prin întreaga activitate desfășurată, a acționat și participat activ pe plan local, național și internațional, la susținerea și sprijinirea antreprenoriatului feminin, a tinerilor, a tuturor antreprenorilor, în relațiile cu autoritățile, cu toate organismele și factorii de decizie din țară și străinătate. 15 ani de activitate înseamnă și 15 ani de implementare proiecte cu fonduri europene, care au contribuit la dezvoltarea mediului de afaceri din România și au adus plus valoare în economia și societatea românească.

”Anul 2022 a permis organizarea Galei oamenilor de afaceri suceveni după 3 ani grei, cu multe schimbări, încercări, provocări, ani marcați de criza sanitară datorată pandemiei de Covid 19, de criza economică, iar din februarie a acestui an, de un război care a bulversat întreaga lume. Anul acesta, mai mult ca niciodată, Gala antreprenorilor a evidențiat rezultatele economice și profesionale ale tuturor antreprenorilor suceveni. Ei sunt eroii antreprenoriatului sucevean, cei care se străduiesc, cu încăpățânare chiar, să caute soluții pentru a rezista și a merge mai departe. Gala Oamenilor de Afaceri- ediția 2022 a evidențiat performanța comunității de afaceri sucevene, și importanța și rolul IMM-urilor, al patronatelor IMM, în economia și societatea românească”- a declarat Liliana Agheorghicesei, președinte al patronatelor IMM din județul Suceava.  

 

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …