Sunday , December 4 2022

G4Media: O tânără liberală condamnată penal, contract de 500.000 de lei pentru combinezoane cu Spitalul Suceava, pe o firmă fără activitate

G4Media a publicat marti un material amplu in care arata cum au fost facute achizitii importante, chiar si in plina pandemie, doar pe criterii de apartenenta politica:

Foto: Jenica Slav (Facebook)

 

“Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a făcut în plină pandemie de coronavirus o achiziție controversată. La începutul lunii aprilie, o societate din Berceni, fără activitate de la înființare, a primit de la spitalul sucevean un contract de 500.000 de lei. Patroana firmei, Jenica (Jenny) Slav, are 35 de ani, este membru activ al PNL Berceni și, în urmă cu doi ani, a fost condamnată la 10 luni și 20 de zile de închisoare pentru mărturie mincinoasă și instigare la infracţiunea de înşelăciune într-o poveste în care s-a demonstrat că furase un telefon mobil. În acest dosar, Slav a stat o noapte după gratii.

Număr de telefon incorect

La 1 aprilie, cu câteva ore înainte ca managementul unității medicale să fie preluat de Armată, Spitalul din Suceava a atribuit un contract de 500.000 de lei, fără TVA, firmei Romjenslav SRL Berceni. Tranzacția presupunea furnizarea de către firma din Ilfov a 10.000 de combinezoane ”Compoziție 100% polipropilenă (nețesut). Produsul este de unică folosință fără certificări, este un produs Fabricat în România. Greutate(gr/mp): 100” (Sursa descrierii: SICAP). Prețul pentru un combinezon: 50 de lei. Numărul de telefon al firmei, postat la această tranzacție este greșit/incorect: 0123456795. ”Nu aveam un număr de fix și de aceea am scris așa”, a declarat Slav, în ciuda faptului că pot fi lăsate și numere de mobil.

O clauză foarte avantajoasă pentru furnizor a fost plata sumei în termen de 24 de ore de la data recepției produselor. De cele mai multe ori, termenul de plată stabilit de autoritățile contractante este de 10-15-30-60 de zile.

„Nu pot să vă dau nicio relație acuma, vă rog să vă adresați Biroului de Achiziții”, a fost reacția medicului Florin Filip, cel care era interimar la conducere la momentul atribuirii contractului.

Foto: Contract Romjenslav

Romjenslav SRL Berceni a fost înființată în octombrie 2013 cu obiect de activitate ”comerț cu amănuntul care nu se efectuează prin magazine, standuri, chioșcuri și piețe”. Conform datelor contabile disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe, până pe 31 decembrie 2018, cifra de afaceri a societății a fost în fiecare an 0 (Foto jos. Sursa: ListaFirme.ro).

Unic asociat este Jenica Slav, cea care a avut o tentativă, nereușită, de a face bani prin intermediul acestei societăți. Printr-un cont de Facebook, ea a scos la vânzare, în 2016-2017, încălțăminte pentru femei.

Foto: Oferta Romjenslav de papuci cu blăniță

Anterior, patroana firmei a deținut un salon de machiaj care, de asemenea, nu dăduse randamentul scontat.

PNL peste tot

Din monitorizarea Sistemului de Achiziții Publice (SICAP), reiese că tranzacția de la Suceava a fost prima semnată vreodată de Romjenslav cu o instituție publică. Au urmat alte șase, în valoare de aproape 80.000 de lei. Trei au avut ca obiect tot  furnizarea de materiale de protecție (combinezoane de 20.000 de lei la Autoritatea de Sănătate Publică Ialomița; viziere, mănuși și măști de aproape 1.300 de lei la Întreținere Peisagistică Domnești SRL, firmă deținută de Consiliul Local al comunei Domnești-Ilfov).

Celelalte – pentru șepci, curele, pantofi, cravate, geci, pantaloni, cămăși în valoare de circa 58.000 de lei – au fost încheiate cu Serviciul Public de Pază Obiective de Interes Județean Ilfov, instituție subordonată Consiliului Județean Ilfov.

Toate cele șapte tranzacții ale Romjenslav cu instituții publice, în valoare totală de 580.000 de lei, au în comun apartenența directă sau formală a șefilor autorităților contractante la PNL, partidul din care face parte și patroana Jenny Slav:

– Spitalul din Suceava este subordonat Consiliului Județean Suceava condus de liberalul Gheorghe Flutur. Până recent, manager al unității medicale a fost Vasile Râmbu, un protejat al lui Flutur;

– Șeful Autorității de Sănătate Publică Ialomița, Dan Noel, a fost pus în funcție în ianuarie 2020 de către ministrul liberal al Sanătății;

– Întreținere Peisagistică Domnești SRL este o instituție condusă de un membru al Tineretului Liberal Ilfov pe nume Tiberiu Ganea;

– Serviciul Public de Pază Obiective de Interes Județean Ilfov îl are ca director pe Florin Răducu Covaci, consilier local PNL în Consiliul Local Mogoșoaia.

Continuarea AICI

 

Vezi si

Recomandări ale polițiștilor suceveni pentru șoferii nevoiți să circule pe ceață, polei sau ninsoare 

Polițiștii suceveni atrag atenția cu privire la faptul că în această perioada a anului îşi …