Furt de lemn în valoare de 40.000 de lei, descoperit de Garda Forestieră la Moldovița în urma sesizării unui activist de mediu

05 august 2020, 7:10

Garda Forestieră Suceava a anunțat ieri că  “în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Suceava precum și în baza unor informații din partea unui activist de mediu, au fost demarate verificări în fondul forestier din zona Moldovița”.

Astfel, în raza unui canton silvic arondat O.S. Moldovița din cadrul Direcției Silvice Suceava, au fost identificate mai multe cioate din grupa de specii rășinoase care totalizau un volum de 39,635 mc cu o valoare a prejudiciului de aproape 40 000 lei, valoare ce include TVA, și care va fi recuperată de la cei găsiți vinovați, după efectuarea cercetărilor specifice de către lucrătorii din cadrul I.P.J. Suceava.

“Reamintim pe această cale faptul că în cazul în care prejudiciul constatat s-a produs într-un parchet autorizat spre exploatare, titularului autorizației de exploatare i se va ­pro­pune retragerea Atestatului de exploatare, la solicitarea înaintată de Garda Forestieră Suceava către Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră”, se mai arată în comunicatul menționat.

Trebuie spus că angajații Gărzii Forestiere s-au deplasat la Moldovița tot după o filmare rea­lizată de activistul de mediu Daniel Bodnar.

reportersite