Wednesday , February 1 2023

Furnizorii de servicii medicale din județ vor primi mai mulți bani în următoarele trei luni

Reprezentanții CAS au anunțat că s-a mărit bugetul cu 3% pentru aprilie-iunie, față de primele trei luni din an. Noul contract-cadru se va semna începând cu data de 1 iulie u în prezent, între CAS și furnizorii de servicii medico-farmaceutice din județ sunt încheiate 709 acte adiționale

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Suceava au anunțat că bugetul alocat pentru perioada aprilie-iunie 2019 este cu 3% mai mare comparativ cu cel din primele 3 luni ale anului și permite asigurarea continuității acordării asistenței medicale în județul Suceava. «Bugetul alocat pentru prima jumătate a acestui an, pentru servicii medicale, medicamen­te și dispozitive medicale, în valoare de 265.216.010 lei este în creș­tere comparativ cu perioada similară a anului trecut, în semestrul I 2018 bugetul a fost de 250.382.870 lei», a explicat medicul Claudiu Cobuz (foto), director  executiv  al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, care a completat că s-a prelungit valabilitatea actelor adiționale cu încă trei luni, iar începând cu luna iulie se va derula procesul de contractare a serviciilor medico-farmaceutice, când vor intra în vigoare noile contracte.

În prezent, între Casa de Asigurări de Sănătate și furnizorii de servicii medico-farmaceutice din județ sunt încheiate 709 contracte. Cele mai multe, și anume 275, sunt cu medicii de familie, 137 sunt cu farmaciile, 106 cu ambulatoriul de specialitate clinic, 28 cu cel paraclinic și zece cu cel de recuperare. 53 de medici sto­matologi se află acum în contract cu CAS, la aceștia adăugându-se 68 de furnizori de dispozitive medicale și 15 unități spitalicești din județ. Cele mai puține contracte sunt încheiate între CAS și firmele de îngrijiri la domiciliu, unde sunt patru astfel de contracte semnate și unul singur cu o firmă de transport medical neasistat.  (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …