Sunday , December 4 2022

Fuia: Bucovina este capitala produselor BIO a tarii


Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat, vineri, la Suceava, c\ Bucovina este capitala produselor tradi]ionale [i BIO din România [i a apreciat brandul promovat de pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, fost ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, ”Produs în Bucovina”, al c\rui model l-a preluat pentru a demara proiectul ”Produs în B\r\gan”, este de succes [i reprezint\ un element de marketing important.
Fuia a anun]at c\ în 2013 România va fi coorganizator al celui mai mare târg de produse BIO din lume care va avea loc la Nurnberg.
”Brandurile locale sunt un element de marketing important (…) Bucovina e capitala BIO a ]\rii (…) La anul sper s\ v\d Suceava la loc de frunte la târgul de produse bio de la Nurnberg. Ar fi p\cat s\ nu le promov\m pie]ii globale. E cel mai mare târg din lume. Produsele BIO nu mai sunt produse de ni[\, pe care le consum\ numai anumi]i oameni care [i le permit. Încep s\ devin\ produse de consum în mas\”, a spus Fuia.
Totodat\, Flutur a precizat c\ jude]ul Suceava are o suprafa]\ agricol\ de 348.000 de hectare, cu peste 60% din popula]ie în mediul rural, iar o treime din produc]ia agricol\ a jude]ului o reprezint\ produsele BIO. Sunt trei de agen]i care proceseaz\ produse bio [i 108 produse atestate.

Vezi si

Foresta a încheiat anul cu o remiză la Bacău

Foresta a încheiat anul cu o remiză, scor 1-1, înregistrată sâmbătă, pe terenul celei de-a …