Wednesday , December 7 2022

Fraţii Stan din Dolheşti, care au rupt în bătaie un consătean, au fost trimişi în judecată

fratii stan [800x600]

Fraţii Gheorghe, Ioan şi Neculai Cezar Stan au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor . Aceştia sunt acuzaţi că la începutul lunii octombrie 2014, din răzbunare, s-au înarmat cu săbii, răngi şi bâte şi au dat năvala într-un bar, unde i-au aplicat o corecţie soră cu moartea unui tânăr de 25 de ani  
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a fraţilor Gheorghe Stan, de 33 de ani, Ioan Stan, de 35 de ani şi Neculai Cezar Stan, de 36 de ani, toţi trei din Dolheşti, ei fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de „tentativă la omor”, „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, „distrugere” şi „loviri sau alte violenţe”.
Anchetatorii au stabilit faptul că între cei trei inculpaţi de pe o parte şi victima Florin Marian, de 25 de ani, din Dolheşti, pe de altă parte există o stare conflictuală mai veche, stare întreţinută de ambele părţi şi care nu a putut fi aplanată sub nicio formă. Astfel, în seara zilei de 5 octombrie 2014, în jurul orei 19.30, animaţi de dorinţa de a se răzbuna şi de a-i aplica o corecţie fizică victimei Florin Marian, cei trei inculpaţi, înarmaţi cu săbii, răngi din fier şi bâte din lemn, au „dat năvală” într-un local din comuna Dolheşti, unde ştiau că se află victima. Cei trei inculpaţi s-au năpustit la masa la care era Florin Marian şi au început să-l lovească puternic cu armele pe care le avea asupra lor în diverse zone vitale ale corpului, în special în zona cpaului. Potrivit victimei şi a martorilor oculari, unul dintre agresori striga „omorâţi-l, omorâţi-l!”. Inculpatul Gheorghe Stan l-a lovit pe Florin Marian cu sabia peste umărul drept, iar Ioan Stan i-a aplicat mai multe lovituri cu ranga pe care o avea în mână la nivelul picioarelor dar şi în zona capului. In aceste împrejurări, a fost agresat şi Stelian – Tudor Tipău, de 20 de ani, din Dolheşti, prieten cu Florin Marian şi care era la masă cu acesta.
Pe baza probatoriului administrat la dosar, pe parcursul urmăririi penale, a relevat că inculpaţii Ioan Stan, Gheorghe Stan şi Neculai Cezar Stan, toţi din satul Dolheştii Mari, care în data de 5 octombrie 2014, în jurul orei 19.30, aflaţi într-un bar din Dolheşti, pe fondul unui conflict mai vechi avut cu Florin Marian i-au aplicat acestuia o corecţie fizică soră cu moartea, au tulburat ordinea şi liniştea publică din local, au provocat însemnate distrugeri în interiorul acestuia şi au exercitat cu intenţie acte de violenţă grave, repetate şi de mare intensitate, asupra victimei aplicându-i multiple lovituri la nivelul corpului, în zone vitale, în special în zona capului, cauzându-i leziuni grave ce au necesitat pentru vindecare un număr de 70 – 80 de zile de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa victimei.
Conform raportului de constatare medico – legală din 10 noiembrie 2014, Florin Marian a suferit un „politraumatism cu plăgi contuze multiple epicraniene şi pe membrele inferioare şi superioare bilateral, fracturi multiple craniene, unele cu înfundare şi hematom extradural, fracturi ambe oase antebraţ drept cubitus stâng şi fractură incompletă creastă tibială dreapta, leziuni ce au fost produse prin loviri cu corpuri şi mijloace contondente (săbii, bâte) şi care au necesitat pentru vindecare un număr de 70 – 80 de zile de îngrijiri medicale. Medicii legişti au apreciat că din punct de vedere medico – legal leziunile au fost de natură a pune în primejdie viaţa victimei.
In dosar, partea vătămată Florin Marian s-a constituit parte civilă cu o sumă de bani al cărei valoare o va preciza în cadrul procesului penal. Partea vătămată P.C.S. a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 10.000 de lei, sumă ce reprezintă contravaloarea bunurilor distruse de către cei trei inculpaţi. De asemenea, partea vătămată Stelian – Tudor Tipău a declarat că se constituie parte civilă cu o sumă de bani al cărui cuantum îl va preciza în cadrul procesului penal.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …