Sunday , October 2 2022

Fraţii Decebal şi Traian “Turu”, precum şi omul lor de casă, Stefan Neacşu, în arest pentru 30 de zile

turu-0031 [800x600]

Tribunalul Suceava a admis, ieri, cererea procurorilor de arestare pentru 30 de zile a lui Decebal Biriş, Traian Neagu, fost Biriş precum şi a lui Stefan Neacşu, cei care au fost indicaţi ca autorii agresiunii săvârşite împotriva taximetristului Marius Cozmiciuc, în seara zilei de vineri 19 septembrie 

Ieri, judecătorii Tribunalului Suceava au admis cererea formulată de procurori privind arestarea pentru 30 de zile a celor doi fraţi din clanul „Turu” – Decebal şi Traian, precum şi mai tânărului Stefan Neacşu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, împotriva taximetristului Marius Cozmiciuc, faptă săvârşită în urmă cu două săptămâni, mai precis în seara zilei de 19 septembrie a.c.. Decizia Tribunalului vine după ce cu o zi înainte poliţiştii suceveni, însoţiţi de procurori, au descins la şapte adrese din municipiul Suceava şi din localităţile învecinate, inclusiv la vila „Turu” din cartierul Burdujeni. Sapte indivizi au fost ridicaţi din aşternuturi, încătuşaţi şi aduşi pentru audieri la Parchet, parte dintre aceştia fiind indivizi din anturajul clanului „Turu”, determinaţi să ia asupra lor respon-sabilitatea agresiunii a cărui victimă a fost, în seara cu pricina, taximetristul Cozmiciuc.
Am arătat cu o zi înainte faptul că poliţiştii suceveni împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au reuşit să pună capăt, după mai bine de două săptămâni a unei stări de teroare iniţiată pe străzile municipiului Suceava, pe timp de noapte, de veşnicii membri ai clanului „Turu”, familie de etnici romi cu state vechi în zona infracţionalităţii, activitatea membrilor clanului evoluând de-a lungul anilor de la hoţii din buzunare la furturi de anvergură, mai apoi ajungându-se la operaţiuni mai de anvergură, trafic de persoane şi alte asemenea, ţinând de responsabilitatea structurilor de combatere a crimei organizate.
Reamintim că în seara zilei de vineri, 19 septembrie, taximetristul Marius Cozmiciuc, de 22 de ani, a fost bătut crunt de mai mulţi indivizi iar când a fost vorba să fie identificaţi vinovaţii, la Poliţie s-au prezentat patru tineri care au luat totul asupra lor, deşi victima i-a indicat dintru început pe alţii, respectiv pe fraţii „Turu” – Traian Petru Balan, fost Biriş, pe Decebal Biriş, dar şi pe un anume Stefan Neacşu.
Cei trei, la care s-a adăugat un al patrulea suspect de comitere a infracţiunii de tentativă de omor împotriva taximetristului Marius Cozmiuc, Bogdan Amărculesei, au fost vizitaţi joi dimineaţă de poliţişti, procurori şi mascaţi. Nu au scăpat de percheziţii nici ceilalţi indivizi implicaţi în operaţiunea din seara zilei de 19 septembrie, Marin Logofătu, Florin Mititelu şi Stefan Eduard Dura, care s-au prezentat la sediul poliţiei sucevene susţinând că ei sunt de fapt agresorii taximetristului. Pentru acest lucru, cei trei au fost săltaţi şi aduşi la audieri, fiind însă lăsaţi acasă, fiind cercetaţi în libertate pentru favorizarea infractorului şi tăinuire. De la domiciliul fraţilor „Turu” – Traian şi Decebal, anchetatorii au ridicat mai mulţi saci cu probe, respectiv arme albe, bâte de basse-ball, bastoane telescopice precum şi obiecte de vestimentaţie. Au fost identificate sume importante de bani – 2.000 de euro şi aproximativ 3.000 de franci elveţieni, a căror provenienţă nu a fost justificată, telefoane mobile, tablete dar şi elemente de muniţie folosite pentru arme neletale.
Cu o săptămână mai înainte, tot în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii suceveni au reuşit să blocheze în trafic două maşini în care erau şase indivizi înarmaţi cu bâte, spray iritant lacrimogen şi cu un pistol cu bile, printre aceştia aflându-se şi Decebal, unul dintre fraţii “Turu”. Surse din rândul anchetatorilor afirmau atunci că cei şase vroiau să aplice o corecţie unei persoane din clanul Maruseac din Sfântu Ilie.
Marius Cozmiciuc este vărul lui Silviu Croitori zis “Huiduma”, un individ periculos din Dărmăneşti. Acesta este un apropiat al lui Daniel Maruseac. Cei doi au fost prinşi în flagrant, în anul 2010, în Gara Iţcani, în timp ce cereau taxă de protecţie unui bărbat din Mitocu Dragomirnei. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …

8 comments

 1. al capone la parnaie

  Se ascund oamenii fa zdreanta ca sa nu stii tu cine sunt ,ca nu cumva sa i sugi tu prea tare
  si zdrentele astea care se dadeau sportivi ce sunt acum la crama le urez bafta,de la 10 in sus dak se poate msv

 2. CE-AI oANA DRAGA ?? CE TE REVOLTI ASA??!! ITI PLAC SA LE-O S.UGI TIGANILOR SI TE CREZI COOL??!! CUMVA DACA NE-AM PUNE NUMELE CREZI CA T.IGANOII NE-AR CAUTA POATE?? FA P.ROASTO IA-TI NAIBII UN ROMAN SA T FRECE C-O SA TE UMPLE BORATII D BOLI SI DUPA AI SA TE TREZESTI LA PRODUS PE AFARA!!

 3. Voi ăştia deștepții care comentați pe-aici de ce nu va puneți numele? De ce vă ascundeți? :)))))

 4. Daca organele își făceau datoria in Burdujeni ,nu se ajungea la așa fapte .S-au facut ca nu-i vad sa nu umple de treabă.La câte au ,acestor colorați nici nu li se mai pare ceva deosebit.Daca nu-i strânge,vor apărea și alții.

 5. Vrajeala. Astia umbla liberi. I-am vazut vineri prin oras.

 6. auzi cica ,,clanul turu;;!!! niste piticanii negre care stau toata ziua si o freaca pe la orizont si se iau de elevi si de pustoaice!!! clanul p.ulii…care se viseaza toata ziua AL CAPONE:)))) vin 4 borati sa bata pe un taximetrist!!! ciorile toata viata lor ori cu brisca ori 50 pe unul !! da nu i nimica k la BOTOSANI ii asteapta comitetul de primire!! stiu ei cine..acu probabil se roaga sa nu ajunga la BT si sa i trimita la IASI..smardoii p.ulii..

 7. Data r ciorile la mui e….nelule

 8. Aceste ciori au sprijin la Biroul Burdujeni.Dupa ei erau si acum liberi.Atentie la neatentie!!!