Friday , April 9 2021

FOTO | Vizita premierului Orban la baza de autobuze electrice. Lungu: Costurile cu combustibilul scad de șapte ori. Prețul biletului se poate reduce la 2 lei

În cadrul vizitei pe care premierul Ludovic Orban o întreprinde în județul Suceava, primarul Ion Lungu i-a prezentat  acestuia proiectul bazei de autobuze electrice a municipiului Suceava.

Primarul Lungu i-a spus primului ministru că, în urma investițiilor realizate în transportul electric, costurile cu combustibilul se vor reduce de aproximativ șapte ori (față de transportul clasic, pe motorină), reușindu-se rentabilizarea firmei de transport local și, aspectul cel mai important pentru suceveni, prețul unui bilet putând fi coborât de la 2,5 lei cât este acum, la 2 lei pentru o călătorie.

De asemenea, primarul Lungu a anunțat că până la sfârșitul anului vor ajunge la Suceava cele 42 de autobuze electrice, 25 urmând a ajunge în luna septembrie, iar alte 17 autobuze electrice mici în luna noiembrie.

Autobaza diviziei electrice a TPL SA este construită la capătul străzii Căpitan Grigore Andrei din cartierul Burdujeni-sat. Realizarea acestui proiect de construcție a clădirii autobazei pentru divizia electrică a TPL SA Suceava face parte din proiectul integrat de modernizare a transportului public local din municipiu, finanțat cu fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4.

Prin proiectul respectiv urmează a se moderniza peste 50 de stații de autobuz și o stradă care va duce spre autogara respectivă, precum și achiziționarea de autobuze electrice cu lungimea de ­apro­ximativ 12 m și a altora cu lungimea de aproximativ 6 m.

Asocierea formată din firmele sucevene Loial Impex și ConBucovina a câștigat licitația pentru construirea autobazei diviziei electrice a TPL SA Suceava, iar licitația a fost adjudecată la prețul de 15,26 milioane de lei. (D.P.)

 

Vezi si

Municipiul Suceava a intrat, teoretic, în scenariul verde. Primarul Lungu îndeamnă în continuare la prudență 

Municipiul Suceava a înregistrat, în cursul zilei de vineri, o incidență a cazurilor active de …

No comments

  1. se poate , nu? dar nu va fi.