Monday , January 24 2022

FOTO | Vizita premierului Orban la baza de autobuze electrice. Lungu: Costurile cu combustibilul scad de șapte ori. Prețul biletului se poate reduce la 2 lei

În cadrul vizitei pe care premierul Ludovic Orban o întreprinde în județul Suceava, primarul Ion Lungu i-a prezentat  acestuia proiectul bazei de autobuze electrice a municipiului Suceava.

Primarul Lungu i-a spus primului ministru că, în urma investițiilor realizate în transportul electric, costurile cu combustibilul se vor reduce de aproximativ șapte ori (față de transportul clasic, pe motorină), reușindu-se rentabilizarea firmei de transport local și, aspectul cel mai important pentru suceveni, prețul unui bilet putând fi coborât de la 2,5 lei cât este acum, la 2 lei pentru o călătorie.

De asemenea, primarul Lungu a anunțat că până la sfârșitul anului vor ajunge la Suceava cele 42 de autobuze electrice, 25 urmând a ajunge în luna septembrie, iar alte 17 autobuze electrice mici în luna noiembrie.

Autobaza diviziei electrice a TPL SA este construită la capătul străzii Căpitan Grigore Andrei din cartierul Burdujeni-sat. Realizarea acestui proiect de construcție a clădirii autobazei pentru divizia electrică a TPL SA Suceava face parte din proiectul integrat de modernizare a transportului public local din municipiu, finanțat cu fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4.

Prin proiectul respectiv urmează a se moderniza peste 50 de stații de autobuz și o stradă care va duce spre autogara respectivă, precum și achiziționarea de autobuze electrice cu lungimea de ­apro­ximativ 12 m și a altora cu lungimea de aproximativ 6 m.

Asocierea formată din firmele sucevene Loial Impex și ConBucovina a câștigat licitația pentru construirea autobazei diviziei electrice a TPL SA Suceava, iar licitația a fost adjudecată la prețul de 15,26 milioane de lei. (D.P.)

 

Vezi si

Amenzi de 35.000 de lei și peste 220 de metri cubi de lemn confiscat de polițiști de la un gaterist din Vicovu de Sus

 În perioada 19-21 ianuarie 2022, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun …

No comments

  1. se poate , nu? dar nu va fi.