Tuesday , November 28 2023

FOTO, VIDEO: Al treilea convoi cu ajutoare din Franța pentru Ucraina a ajuns în hub-ul logistic de la Salcea

Un al treilea convoi cu ajutoare din Franța pentru Ucraina a ajuns vineri seara, în jurul orei 17.00, la hub-ul logistic de la Salcea. Convoiul de ajutoare este organizat de Ministerul francez pentru Europa și Afaceri Externe și Ministerul francez de Interne. Transportul constă în 115 tone de echipamente şi alimente şi 13 vehicule noi care vor fi donate serviciului de urgență ucrainean.

Este vorba despre șase vehicule pentru stingerea incendiilor, modernizate la standardele ucrainene, șase ambulanțe 4×4 și un autovehicul dotat cu aparat mobil de radiologie, în sprijinul echipelor medicale desfășurate pe teren.

Echipamentele de urgență oferite includ 36 km de furtunuri de incendiu, 56.000 de litri de lichid folosit pentru combaterea incendiilor de hidrocarburi, precum și peste 20.000 de rații de alimente, reprezentând 40.000 de mese.

Convoiul a plecat marți din Franța. Vehiculele și echipamentele au fost finanțate integral grație contribuțiilor a peste 1.000 de autorități locale și a aproximativ cincizeci de companii la fondurile Centrului de criză și sprijin al ministerului pentru Europa și Afaceri Externe. De la declanșarea conflictului, numai în domeniul securității civile, Franța a oferit Ucrainei 84 de vehicule de intervenții de urgență precum și 214 tone de echipamente. Operațiunea este desfășurată în cadrul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene (MPCU).

Sâmbătă, în jurul orei 8:30, va avea loc instruirea personalului ucrainean, în vederea predării echipamentelor, iar în jurul orei 10:00 va avea loc activitatea de predare-primire a ajutoarelor umanitare, între părțile franceze și ucrainene.

Vezi si

Accident la Dumbrăveni – două persoane au ajuns la spital

Luni seara, în jurul orei 19.30, un autoturism ieșit în afara părții carosabile, pe raza …