Wednesday , February 21 2024

FOTO. Tineri și copii de la Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului au participat la ”Campionatul de Fitness și Zâmbete”

Peste 70 de copii și tineri cu și fără dizabilități intelectuale de la Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului au luat parte la ”Campionatul de Fitness și Zâmbete”. Orele de sport și educație fizică au avut loc datorită unei soluții tehnice de sport la distanță propusă prin finanțarea Fundației Globalworth. 30 dintre tineri au și concurat la cele două competiții organizate de Special Olympics România, în parteneriat cu Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului.

”Campionatul de Fitness și Zâmbete” a adus bucurie, prietenie, sport și tehnologie, fiind liantul care a adunat copiii din mai multe apartamente și case de tip familial în fața ecranului, pentru a face mișcare, în vremuri în care aceasta a fost limitată de pandemie, spun reprezentanții centrului. ”Fac sport de când mă știu, practic rugby feminin în Iași pentru echipa feminină, și masculină aici în Gura Humorului, dar asta a fost o ocazie pentru mine pentru a-i ajuta pe colegii mei din centru pentru a le arăta și lor ce bine te simți atunci când faci sport. Particip cu drag la toate activitățile de aici. Sunt elevă la Școala Gimnazială Teodor Bălan, dar locuiesc într-una din casele centrului. Am luat locul I la competiția de Fitness și Zâmbete și la campionatul din decembrie”, a spus Nicola R., de 16 ani.

Filip C., de 19 ani a avut și o prestație artistică, la ambele ceremonii de premiere ale ”Campionatului de Fitness și Zâmbete”. Pasionat de muzică, el a spus că s-a bucurat să participe și să facă sport. ”Și mi-au plăcut ceremoniile de premiere pentru că ați venit la noi și am putut pregăti mereu câte un cântec, pentru că mie îmi place să cânt. Pe 3 decembrie am cântat <Noi suntem români!> și acum am pregătit o priceasnă cu ocazia Paștelui”.

În perioada martie 2020 – martie 2021, cu ajutorul tehnologiei, tinerii din centre au participat la exerciții de fitness, concursuri online, au învățat să facă mișcări corecte și au interacționat de la distanță cu antrenorul virtual. De asemenea, aceștia au participat fizic la o serie de antrenamente de fitness coordonați de kinetoterapeuții Lucian Iordache și Daniel Coroi, începand cu luna martie 2021 și pănă în prezent. Au fost formate echipe din copii și tineri cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani. Tot în această perioadă, au avut loc și ore de fitness online prin intermediul sistemului electronic – laptop -Smart TV – Aplicația Zoom.

”Mulțumim pe această cale Fundației Special Olympics Romania pentru sprijinul oferit, pentru dotarea sălii noastre de fitness cu diverse materiale și accesorii sportive, printre care amintim stepp fitness, mingi pentru exerciții de fitness, benzi elastice, tricouri personalizate și lista poate continua. De asemenea, mulțumim din tot sufletul pentru cadourile oferite tuturor participanților la concurs”, au transmis reprezentanții Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului.

În  29 martie a.c., în sala de sport a Școlii ”Teodor Balan” Gura Humorului a  avut  loc o competiție sportivă de fitness, dar și ceremonia de premiere, activitate sportivă desfășurată cu sprijinul Fundației Special Olympics Romania, prin Proiectul Virtual Fitness – Safe Sports for People with Intelectual Disability in Placement Centers. La eveniment au participat reprezentanți ai Fundației Special Olympics Romania, directorul sportiv Viorel Mocanu și Oana Grecea, cei care au  jurizat activitatea sportivă și au premiat toți copiii și tinerii din sală.

Nu au lipsit nici voluntarii la acest eveniment sportiv: Lorena Popovici -psiholog, Mirela Maxim, Georgeta Grosar, Nicola Rogojina, Sebastian Paicu și  coordonator personal de specialitate – Maria Ulici. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

Bărbat de 50 de ani din Nisipitu, băgat după gratii pentru că a omorât o cățea Husky cu o țapină

Luni, 19 februarie, un bărbat de 50 de ani din Nisispitu, comuna Ulma, a fost …