Saturday , August 6 2022

FOTO. Sute de animale, foarte multe abandonate pe străzi, sterilizate gratuit în cadrul maratonului organizat de Casa lui Patrocle și Ștefan Mandachi. Campania continuă

”Numărul programărilor este imens. Există o cerință pentru sterilizări fără precedent. Sute de mesaje, ore întregi de vorbit la telefon, programări. Partea cea mai bună este faptul că am sterilizat foarte mulți câini de pe stradă, căci aceștia au prioritate în campaniile gratuite. Ne-am bucurat enorm când am văzut oamenii venind și cu câinele din curte, dar și cu câte unul cules de pe stradă”, au transmis reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle.

Campania-maraton de sterilizări gratuite din județul Suceava, organizată de Asociația ”Casa lui Patrocle”, cu sprijinul financiar al lui Ștefan Mandachi și al fundației Jeni Mandachi a debutat sâmbătă, 30 iulie. Potrivit organizatorilor, sute de persoane au făcut programări și s-au prezentat la cabinetele veterinare partenere pentru a steriliza animale, atât cu stâpân, dar și foarte mulți câini de pe străzi, aceștia având prioritate.

”Numărul programărilor este imens. Există o cerință pentru sterilizări fără precedent. Sute de mesaje, ore întregi de vorbit la telefon, programări. Partea cea mai bună este faptul că am sterilizat foarte mulți câini de pe stradă, căci aceștia au prioritate în campaniile gratuite. Ne-am bucurat enorm când am văzut oamenii venind și cu câinele din curte, dar și cu câte unul cules de pe stradă. Aici ne doare, aici este problema pe care trebuie să o conștientizăm la nivel de comunitate și aici trebuie să lucrăm: la sterilizarea maidanezilor, a celor mulți, orfani și singuri. Cățeii comunitari sterilizați au primit câte un crotaliu roșu, și am luat această decizie pentru că am trăit numeroase cazuri în care câinii deja sterilizați au ajuns iar în campanii pe mesele de operație”, au transmis reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle.

Pentru a gestiona numărul imens de programări, a fost mărită echipa și cabinetele din teritoriu participante la maratonul de sterilizări gratuite. Toate programările deja făcute pe numărul de campanie vor fi înregistrate și repartizate către un cabinet, însă, din cauza volumului imens de muncă și a sutelor de programări, se poate pentru înscrierea directă la unul dintre cabinetele partenere.

La nivel de municipiu Suceava sterilizările se fac în majoritatea cabinetelor – Tigma Vet, Rio Vet, Healer Vet, Pro Animals Tina Med, Scooby Vet, Vet Expert, Animavet, Fan Vet, Ten Vet, Nord Vet.

Pentru programarea sterilizărilor în cabinetele partenere din teritoriu, doritorii au la dispoziție informațiile de contact:

Următorul maraton de sterilizări – 5.08 și 6.08 în ADÂNCATA (programări 0740608857)

Zona RĂDĂUȚI – Dr. Zub Gabriel ( cabinet Zubi Vet) – tel. 0753962309

Zona GURA HUMORULUI – Dr. Dascălu Bogdan (cabinet Cuore Pet Vet) – tel. 0743460998

Zona CÂMPULUNG – Dr. Ungureanu Vlad (cabinet Uva Vet) și Dr. Velisar Radu (cabinet Medvelisar) – tel. 0736591143 (Adelina Asăndoaie)

Zona FĂLTICENI – Dr. Andrei Mihai și Dr. Iacob Elena (cabinet Vetdoctor) – tel. 0330119664

Zona Marginea – Dr. Lazăr (cabinet Margivet) – 0744202730

Zona VATRA DORNEI – maraton sterilizări cu echipa clinicii Eris Vet – tel. 0745846079 (Mirela Gătej). (O. NUȚU)

 

Vezi si

Peste 100 de polițiști și jandarmi, însoțiți de câini, vor fi prezenți în acest week-end la ”Bucovina Motor Fest”

Peste 100 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați în acest week – end pentru ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published.