Wednesday , March 29 2023

UPDATE: Foto-replică amuzantă a Spitalului Județean. Găluște înecate în smântână, tochitură, pârjoale, multe afumături și prăjeli de porc – meniul bolnavilor de la Suceava

UPDATE: Vineri, după publicarea articolului, pentru clarificarea situației, Spitalul Județean Suceava a făcut publice imagini cu mâncarea servită pacienților la micul dejun și la prânz azi, 3 februarie. Așa după cum se poate observa, sunt meniuri diverse, caserolele fiind pline cu alimente ce par de data aceasta într-adevăr adaptate pentru fiecare categorie de bolnavi. De asemenea, dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al SJU, a precizat acum că primele fotografii transmise sunt de la sarbatori (Paști, Crăciun, Revelion), meniul fiind atunci  la fel și pentru pacienti si pentru cadrele medicale. ”În nici un caz fake-news”, a subliniat dr. Teodorovici.

Micul dejun servit vineri, 3 februarie 2023, pacienților Spitalului Județean Suceava
Prânzul servit vineri, 3 februarie 2023, pacienților Spitalului Județean Suceava

Stirea inițială:

Supărată foc, pe bună dreptate, pe delirul unor nefericiți care-și zic influenceri la care unii tictoacări și sugaci de licheuri se închină ca la icoană, cei din conducerea Spitalului Județean Suceava au transmis vineri, 3 februarie, un comunicat prin care încearcă să arate cât de bine și științific sunt hrăniți pacienții la SJU.

În urma unor imagini care circulă în mediul online, referitoare la mâncarea de la Spitalul Județean Suceava, va trimit poze din bucătăria spitalului. Puteți trage dumneavoastră concluziile.

Oamenii trebuie să înțeleagă că mâncarea din spital, cantitatea și necesarul de nutrienți sunt stabilite de către un medic dietetician după anumite norme, trebuie respectate anumite principii alimentare de dietetică și nutriție, în funcție de patologiile pacienților internați. Aceeași mâncare este servită și personalului medical. Nu avem meniuri preferențiale”, a  transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului, dr. Dan Teodorovici.

Și într-adevăr, comunicatul respectiv este însoțit de aproape 30 de fotografii, le puteți vedea la finalul articolului, dacă nu vă este foame. Problema este că, dacă acesta ar fi în realitate meniul zilnic al bolnavilor (sarmale, ardei umpluți, multă carne de porc, mezeluri, afumături, tobă, pârjoale peste pârjoale, tocături, brânzeturi și mulți cozonaci – așa cum se vede din poze), atunci, la externare, pacienții vor fi poate vindecați de boala cu care s-au internat, dar sigur vor fi mult mai rotofei și musai trebuie trimiși să-și verifice măcar nivelul colesterolului.

Din fericire, cârnațul de fotografii se referă cel mai probabil la un meniu oferit pacienților într-o zi de sărbătoare (posibil de Crăciun, după munții de sarmale, cârnați, afumături și cozonac), iar publicarea lor s-a făcut ori în urma unor sfaturi proaste, ori din dorința de a închide gura vedetuței de două parale care a împrăștiat niște fake-uri.

În realitate, așa după cum chiar dr. Dan Teodorovici îndeamnă, meniul zilnic pentru pacienții și medicii din Spitalul Județean poate fi consultat pe site-ul Spitalului (la adresa https://spitaluljudeteansuceava.ro/meniuri-saptamanale) și, din fericire, arată absolut decent, așa cum credem că ar trebui să fie meniul într-un spital.

Meniul pentru 3 februarie 2023
Meniul pentru 4 februarie 2023

Oricum ar fi, dieteticianul care a comandat pentru bolnavii din spital asemenea meniu de nuntă sătească tradițională, așa cum se vede din pozele de mai jos, chiar și pentru o zi de sărbătoare, nu poate fi suspectat sub nicio formă că a respectat ”anumite norme” și ”anumite principii alimentare de dietetică și nutriție”. (O.S.)

Vezi si

Pe 2 aprilie, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, clădirea Primăriei Suceava va fi iluminată în albastru

Studenți ai specializării Asistență Socială, anul II, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) care își …