Crâmpeie din viața de elev militar, în pandemie (FOTO)

reportersite
19 septembrie 2020, 10:00

secretarasite
Elevii Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc au început anul școlar 2020-2021 în condiții altfel decât erau obișnuiți, ca toți elevii, din întreaga lume, de altfel.

Elevi Liceul Militar C-lung2

Pentru bobocii colegiului militar cea mai mare provocare este adaptarea la mediul cazon, la care se adaugă și învățarea și respectarea regulilor stricte de distanțare și de siguranță, impuse de pandemie. 121 de boboci ai colegiului au îmbrăcat uniforma militară pentru prima dată cu ocazia deschiderii noului an școlar, în data de 14 septembrie. ”Vă mărturisim că nu putem ști ce ne rezervă viitorul. A vorbi despre mâine înseamnă doar a presupune. Putem, însă, să vorbim despre încrederea pe care o avem în noi și în instituția pe care, de astăzi, o reprezentăm, iar încrederea noastră este reală și puternică. De asemenea, putem să vorbim despre determinarea de neclintit cu care deschidem ușa acestei noi etape și despre fericirea profundă că ne aflăm aici”, au fost cuvintele adresate bobocilor colegiului de către Alexandra Anton, reprezentanta elevilor de clasa a IX-a, în cadrul deschiderii oficiale a anului școlar.Elevi Liceul Militar C-lung3

Printre măsurile implementate în vederea limitării și prevenirii răspândiri virusului SARS-CoV-2 se numără obligativitatea purtării măștii de protecție, respectarea traseelor de acces în pavilioane, măsurarea temperaturii, accesul în sala de mese în trei serii, montarea panourilor separatoare la mese, așezarea mobilierului în clase și dormitoare cu respectarea normelor de distanțare fizică. De asemenea, spațiile de învățământ sunt aerisite permanent, iar la finalul orelor sunt igienizate cu soluții biocide. Pauzele dintre orele de curs se realizează decalat, pentru a evita formarea grupurilor de elevi.

”Atât corpul didactic, cât și instructorii militari depun eforturi suplimentare pentru a monitoriza și aplica regulile stabilite încă de la venirea elevilor în colegiu”, precizează reprezentanții colegiului câmpulungean. (O. N.)