Sunday , October 2 2022

FOTO. Campania „Toți pentru Curățenia Orașului” a ajuns în pădurile-parc Șipote și Zamca. Lungu anunță montarea de camere de supraveghere

Primăria Suceava a organizat, miercuri, 21 aprilie, o amplă acțiune de curățenie în parcul Șipote și păduricea Zamca, la care au participat primarul Ion Lungu și viceprimarii Lucian Harșovschi și Teodora Munteanu.

„Am participat astăzi alături de cei doi viceprimari, la campania de curățenie de primăvară “Toți pentru curățenia orașului”, în pădurea parc Șipote și pădurea parc Zamca, care începând de toamna trecută sunt în administrarea Primăriei Suceava. Dacă în zona Șipote s-au făcut, periodic, acțiuni de ecologizare de către primărie și reprezentanți ai societății civile, în zona Zamca am găsit foarte multă mizerie. Primăria va face curat în ambele zone, iar sucevenii au responsabilitatea de a menține pădurea curată”, a ținut să transmită, printre altele, primarul Ion Lungu.

De altfel, în conferința de presă de miercuri dimineață, Ion Lungu a ținut să remarce că au fost unii membri ai societății civile care au mers să facă curat în Parcul Șipote înainte de acțiunea Primăriei Suceava, edilul spunând însă că Primăria a procedat la campania de curățenie conform cu planul pe care l-a stabilit.

De asemenea, edilul a făcut un apel în conferința de presă respectivă la menținerea ordinii și a curățeniei de către suceveni.

Pe de o parte, viceprimarul Lucian Harșovschi a transmis și el, pe contul său de facebook, că la această acțiune au participat circa 80 de persoane, de la Serviciul de Ecologizare, angajați ai firmelor Diasil și Ritmic, precum și din cadrul Direcției Generale a Domeniului Public. „De arătat cu degetul e simplu, mai greu este să te implici și să menții curățenia făcută. Pentru un oraș mai frumos, mai curat, haideți să păstrăm curățenia!”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

La fel ca șeful său, și viceprimarul a spus că spre deosebire de Parcul Șipote, unde era mai curat, în păduricea Zamca era foarte multă mizerie.

Pe de altă parte, Ion Lungu a anunțat că va pune în aplicare o idee mai veche (reluată, zilele trecute, și de șeful Poliției Locale, Ovidiu Doroftei) cu privire la extinderea sistemului de supraveghere video în Parcul Șipote. „Vom monta camere video în cele două păduri parc, Poliția Locală va monitoriza și va amenda acolo unde se încalcă regulile de gestionare corespunzătoare a acestor păduri din punct de vedere al salubrizării”, a mai spus Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

USV va marca deschiderea anului universitar 2022-2023 cu un concert susținut de DJ Grim Ex

Luni, 3 octombrie 2022, de la ora 19:00, pe esplanada din fața corpului A al …