Tuesday , April 16 2024

Fostul senator rădăuțean Teodor Haucă vrea să construiască lângă Iași un cartier cu sute de locuinţe, cu biserică şi şcoală  

Un proiect imobiliar de amploare, cu zeci de clădiri, urmează a fi ridicat în apropierea municipiului Iași de către familia fostului senator sucevean Teodor Haucă. Acesta deține, alături de soția sa, un teren 12 hectare la circa 2,5 km de şoseaua Nicolina, pe care vrea să construiască cel puţin 60 de imobile, iar proiectul a ajuns în ultima etapă de avizare.

Ansamblul va fi construit în partea de vest a localităţii Valea Adâncă, pe teritoriul administrativ al comunei  ieșene Miroslava.

Complexul rezidenţial va avea şi o biserică, precum şi unităţi de învăţământ. Ansamblu va fi format din clădiri cu regim mic de înălţime (2 şi 3 etaje), care vor avea preponderent destinaţia de locuinţe colective, relatează Ziarul de Iași.

În unele zone, de la marginea amplasamentului, sunt prevăzute vile. În prezent, este estimat un număr necesar de aproape 800 de locuri de parcare, dar acest indicator va fi actualizat la faza întocmirii documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construire.

În prezent, terenul este liber de construcţii şi se află într-o viitoare zonă de extindere rezidenţială a localităţii. Actuala infrastructură rutieră nu poate acoperi traficul prognozat, aşa cum se precizează şi în PUZ. În schimb, investitorul spune că vor fi făcute modernizări de străzi, iar parte din teren va fi cedat domeniului public.

Potrivit planului urbanistic, infrastructura va fi redimensionată astfel încât să existe câte 2 benzi de circulaţie (una pe sens) pe străzile: Livezilor, Măgura, Gospodarilor, Caisului, Ioan Joldea şi alte căi de acces de legătură.

Foto: Ziarul de Iași

„Zona studiată are un caracter rural, nefiind complet dezvoltată din punct de vedere al circulaţiei principale, având predominant drumuri de pământ sau pietriş. Amplasamentele studiate au acces auto principal din str. Livezilor – stradă cu două benzi de circulaţie asfaltată şi propusă spre dezvoltare”, se precizează în PUZ. Str. Livezilor asigură accesul spre amplasament prin intermediul celorlalte artere enumerate.

Proiectul de PUZ va face obiectul unei dezbateri în Comisia de urbanism a Consiliului Judeţean (CJ) pentru a putea primi avizul unic al instituţiei. Odată îndeplinit acest pas, proiectul poate intra în dezbaterea consilierilor locali din Miroslava şi, ulterior, să obţină autorizaţia de construire.

Cele mai multe clădiri din viitorul complex vor avea un regim de înălţime cu demisol, parter şi 3 etaje: doar 16 dintre cele peste 60 de imobile vor fi de tip duplex (2 etaje). Pe lângă clădirile de locuinţe, în zonă vor fi construite spaţii medicale, unităţi de învăţământ (o creşă şi o grădiniţă), o biserică, spaţii comerciale, birouri şi spaţii de servire.

În acelaşi timp, sunt prevăzute trei parcuri şi terenuri sportive. De asemenea, investitorul îşi asumă că spaţiile verzi vor ocupa 30% din suprafaţa totală a terenului.

Teodor Haucă

În vârstă de 74 de ani, Teodor Haucă a fost senator PD de Rădăuți în legislatura 1996-2000. Înainte de 1989 acesta a fost director la IAS Rădăuți, iar din 1994 a intrat în lumea afacerilor. După terminarea mandatului de senator, Teodor Hauca a revenit la antreprenoriat.

Familia Haucă  are la Iași și alte proiecte imobiliare, prin intermediul firmei Investment ADH INT SRL, având în pregătire investiţii în zona Fortus şi pe str. Zlataust.

Conform Ziarului de Iași, o altă investiţie a familiei Haucă vizează construirea unei fabrici de medicamente la Paşcani, în parteneriat cu Balkan Pharmaceuticals din Republica Moldova, societate fondată de Alin Haucă (fiul fostului senator).

Vezi si

Noi transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni  

Luni dimineață, la orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit …